Kilpailunjohtaja haastaa yritysjoukkueet mukaan kohottamaan yhteishenkeään

Lahti–Hollola Jukolan kilpailunjohtaja Jorma Aherto nostaa vuoden 2018 Jukolan viestin yhdeksi kärkiarvoksi yhteisöllisyyden. Tapahtuman vastaanotto onkin ollut lupaava.

– Olemme aloittaneet järjestelyt hyvissä ajoin ja panostamme siihen, että saamme Jukola-brändin arvon mukaisen tapahtuman niin huipuille kuin harrastajillekin, Aherto sanoo.

Juhla-Jukolan, eli 70. Jukolan Viestin tavoitteena on saavuttaa uusi osallistujaennätys. Jukolan ja Venlojen viestin kasvu vielä entisestään vaatii erityisesti uusien harrastejoukkueiden kannustamista mukaan.

– Teemme kaikkemme sen eteen, että esimerkiksi yritysten joukkueet saisivat mahdollisuuden rakentaa keskinäistä yhteishenkeään Jukolan viestiin valmistautuessaan, Jorma Aherto jatkaa.

Vapaaehtoisuudessa on voimaa. Lahti–Hollola Jukolan kilpailualueen raivaustyöt kokosivat jo keväällä 2016 talkooväkeä töihin.

Vapaaehtoisuudessa on voimaa. Lahti–Hollola Jukolan kilpailualueen raivaustyöt kokosivat talkooväkeä töihin jo keväällä 2016.

Kesäkuussa 2016 monet tapahtuman onnistumisen kannalta välttämättömät taustatekijät ovat jo kehittyneet lupaavasti.

– Meillä on liikkeellä huippuluokan kartantekijät, kuten samoissa maastoissa vuonna 1987 suunnistetun Jukolan Viestin voittajajoukkueen aloittaja Arvo Paulin. Myös muut talkoolaiset ovat jo viihtyneet maastotöissä.

Kilpailunjohtaja kiittelee myös maanomistajia loistavasta yhteistyöstä. Kaikkiaan 62 kilpailualueen maanomistajaa on jo kolme vuotta sitten sitoutunut siihen, että Lahti–Hollola Jukola suunnistetaan heidän maillaan.

Jääkauden muovaama kilpailumaasto vaikuttaa kutkuttavan tulevia osallistujia jo nyt. Harjoituskieltoalueen tuntumassa luultavasti nähdäänkin parin seuraavan vuoden aikana taitojaan hiomassa myös kansainvälistä väriä.

– Hollolan suppamaastoissa harjoittelu kiinnostaa huippuja jo nyt. Muutama norjalaisen huippuseuran Halden SK:n suunnistaja on ilmoittanut jäävänsä tänne harjoittelemaan Lappee–Jukolan jälkeen, tietää Aherto.