Kuvauskulmat hiottiin kuntoon

Yle on televisioinut Jukolan viestin tapahtumat läpi yön lähetyksinä vuodesta 2010 lähtien. Myös vuonna 2018 Yleisradio tulee tekemään lähetyksen Hollolasta ja viime sunnuntaina kisajärjestäjät yhdessä tuotanto-organisaation kanssa olivat tutustumassa tuleviin tv-rasteihin.

Päivän aikana tutkittiin niin kuvauspaikkoja kuin kaapelireittejäkin. Läpi yön kestävä lähetys on palapeli jossa kaikki osapuolet joutuvat tekemään kompromisseja. Ratamestarit haluavat tehdä vaativat radat ja tv-tuotanto saada mahdollisimman paljon live-kuvaa.

Miesten viestin ratamestari Juhani Jaskari on kuitenkin alusta asti suhtautunut tv-lähetykseen enemmän mahdollisuutena kuin haittana.

– Suora tv-lähetys on ollut osa viestiä jo vuosikausia joten ratamestariryhmä osasi asennoitua asiaan oikein jo valmisteluvaiheessa, hän totesi metsästä palattuaan.

Ja asennoituminen on mennyt hyvin sillä yhteisen maastokäynnin jälkeen muutoksia ei tarvinnut juurikaan tehdä. Monet Jukolat ohjannut Markku Mäkäräinen piti maastoa taas uniikkina ja totesi kisajärjestelyiden olevan hyvässä aikataulussa.