Messilä palvelee myös Jukolaan valmistautujia

Messilän tapahtumakartano ja hotelli Hollolassa sijaitsee Jukolan viestiin 2018 valmistautuvien kannalta paraatipaikalla. Ympäristössä riittää harjoitusmaastoja, maisemat hivelevät silmää ja Hälvälän myyttiset kisamaastotkaan eivät ole kaukana.

– Meillä on 225 vuodepaikkaa, hotellihuoneita, hotellitasoisia aittamökkejä ja saunallisia hirsimökkejä, hehkuttaa operatiivinen päällikkö Pekka Markkanen.

Suunnistajille on Messilässä tarjolla sopuhintaista majoitusta jo vuodelle 2017. Hinnoittelu noudattelee muista kesätapahtumista tuttua linjaa: yhden hengen huone lohkeaa satasella, kahden hengen huone 120, aittamökki 150 ja maksimissaan kuudelle hengelle mitoitettu hirsimökki 250 eurolla.

Kesällä Messilässä voi majoittua myös camping-alueelle.

Messilä on luonnollisesti käytössä tapahtumamajoituksessa myös itse Jukolan viestin aikaan.

– Kesäajan tapahtumat ovat meille hyviä ja tärkeitä juttuja, kesäisin elämme tapahtumien ja tilaisuuksien mukaan, Markkanen kertoo.

Rinnesesongin ulkopuolella Messilässä muun muassa maastopyöräillään, järjestetään häitä sekä muita tapahtumia – ulottuupa repertuaari myös mölkky- ja koiratapahtumiin.

– Ravintolamme palvelevat kesällä tilauksesta ja tapahtumien aikaan.

Nykyisin kolmen omistajan hallussa olevan alueen rakennetun ympäristön helmi on kartano. Lisäksi pihapiirissä on muita historiallisia rakennuksia. Tunnettua asutusta alueella on ollut jo 1460-luvulla ja nykyisistä rakennuksista vanhimmat periytyvät 1700-luvulta.

– Koitamme pitää tämän vanhan kartanomiljöön kunnossa, vaikka vanhojen rakennusten kunnossapito vaatiikin oman työnsä, Markkanen sanoo.

Lasiseinäinen hotelli puolestaan on rakennettu vuonna 1969 – vuotta myöhemmin kuin kartanolta lähtivät viimeiset lehmät ja alueesta alettiin muokata lomakeskusta.

– Tulevaisuuden suhteen meillä on suuria suunnitelmia sen suhteen, mitä tänne tulee. Kaavoitus on ollut vireillä kahdeksan vuotta ja nyt asemakaava on valmistumassa, kertoo Pekka Markkanen.

Juha Reinikainen