Metsäkirkko swengasi raikkaasti Kastarlammen rannalla

 

Jukolan viestin tunnelmallinen metsäkirkko kokosi runsaasti suunnistuskansaa Kastarlammen rannalla Jukolan viestin kilpailukeskuksen laidalla. Istumapaikkoja oli valmistettu halkaistuista puunrungoista noin viidelle sadalle hengelle, mutta suuri joukko yleisöstä etsi paikkansa istuen tai seisten notkon reunamilta.

 

Metsäkirkon visuaalisen ilmeen toteuttivat Lahden muotoiluinstituutin kalustemuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijat. Metsäkirkon alttaritauluna toimi maisema Kastarlammelle.

Messussa saarnasi Tampereen piispa Matti Repo, liturgeina toimivat Hanna-Leena Penttilä ja Heikki Pelkonen. Pelkonen on monille suunnistajille tuttu, sillä hän edustaa padasjokelaista Päijät-Rastia ja on itsekin juossut Jukolan viestissä lukuisia kertoa.

Virsien esilaulajina toimi swengaava Lahden  Gospelkuoron lauluryhmä Marjaana Turusen johdolla.
Suvivirren sävelet kaikuivat messun loppupuolella Kastarlammen rannalla jättäen hetken varmasti ikimuistoisena kaikkien kävijöiden mieliin. 

YLE televisioi messun ja se tulee ulos 1.7.2018, joten kaikkien on mahdollista päästä vielä mukaan metsäkirkon raikkaaseen tunnelmaan. 

Teksti ja kuvat: Terhi Sillanpää-Reitti