Puolustusvoimien ja Lahti–Hollola Jukolan tukisopimus allekirjoitettiin

Lahti–Hollola Jukolan ja tapahtuman päätukijan Puolustusvoimien välinen vuosisopimus allekirjoitettiin Lahdessa maanantaina 30.10. Vuosisopimus perustuu Puolustusvoimien ja Kaukametsäläiset ry:n väliseen puitesopimukseen, joka on ollut käytössä noin kymmenen vuotta.

Sopimus allekirjoitetaan vuosittain kunkin järjestäjäorganisaation ja tukijaksi nimetyn puolustushaaran välillä. Jukolan viestin 2018 tukevana joukko-osastona on Maavoimiin kuuluva Hattulan Parolannummella toimiva Panssariprikaati.

– Puolustusvoimille Jukolan viestin tukeminen on aina ollut luontevaa. Materiaalitukemme ja tietoliikenneyhteyksien rakentaminen ovat keskeinen osa järjestäjän kanssa tehtävää yhteistyötä, sanoo Maavoimien henkilöstöpäällikkö, eversti Pertti Lahtinen.

Puolustusvoimista sopimuksen allekirjoittivat Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula (kuvassa vas.) ja Maavoimien henkilöstöpäällikkö, eversti Pertti Lahtinen. Kuvat: Juha Reinikainen.

Lahtinen myös pitää hienona, että Jukolan viesti liikuttaa vuosittain tuhansia reserviläisiä ja tarjoaa näin mahdollisuuden ylläpitää kuntoa sotilaan perustaidossa, suunnistuksessa.

Lahti–Hollola Jukolan 2018 kilpailunjohtaja Jorma Aherto toteaa, että Puolustusvoimat on tärkeä yhteistyökumppani muun muassa tietoliikenneyhteyksien tuottamisessa osaamisensa ja maastoon soveltuvan kalustonsa ansiosta.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistoiminnan sujumiseen panssarimiesten kanssa, Aherto luonnehtii.

Lahti–Hollola Jukolan puolesta sopimuksen allekirjoittivat Kauko Suhonen (kuvassa vas.), Lahden Suunnistajat -37:n puheenjohtaja Tapio Irri ja Hollolan Urheilijat -46:n puheenjohtaja Henri Rauhamäki.

Jukolan viesti liikuttaa paitsi reserviläisiä, myös Puolustusvoimien henkilökuntaa.

– Puolustusvoimilta osallistuu Jukolaan yhteensä noin 50 joukkuetta, enemmistö Jukolaan ja tavallisesti noin 5 joukkuetta Venlojen viestiin, muistuttaa Aherto.

Lahti–Hollola Jukola järjestetään 16.–17.6.2018 Hollolan Hälvälässä.

Puolustusvoimat on Jukolan viestille tärkeä yhteistyökumppani muun muassa tietoliikenneyhteyksien tuottamisessa.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan ennätysosanottoa kuntosuunnistuksen kasvavan suosion ja työyhteisöjen TYHY-liikunnan lisääntymisen myötä.

Puolustusvoimat on 70. Juhla-Jukolan ja 41. Venlojen viestin järjestelyissä tavallistakin suuremmassa roolissa, sillä kilpailukeskus sijaitsee Puolustusvoimien harjoitusalueella.

Sopimus allekirjoitettiin Lahden Upseerikerholla.