Reitinvalintatehtävä 3: Rahametsän pitkä rastiväli

Lahti-Hollola Jukolan ilmoittautumisten määrä kasvaa kiihtyvää vauhtia. Pian on käsillä tammikuun loppu ja ensimmäinen osallistumismaksun hintaporras.

Suunnistajapiireissä silmäillään ahkerasti tulevan Jukolan harjoitusmaastoja. On hyvä totuttautua lukemaan Hälvälän tyyppistä supikkoa. Tuota mielikuvaharjoittelua voi täydentää osallistumalla Jukola-sivulla julkaistaviin rastiväli- ja reitinvalintatehtäviin.

Kolmannen tehtävän on laatinut Tampereen Pyrinnön Jouni Mähönen. Jouni on taitosuunnistaja ja juossut monta Jukolaa Pyrinnön väreissä, parhaana saavutuksena kolmas sija vuonna 2006. Vuosina 1992, 1994 ja 1996 hän suunnisti Rajamäen Rykmentin toiseksi yltäneissä joukkueissa. SM-mitaleita hänellä on hyllykaupalla.

Tehtävän karttaleike on Hollolan Rahametsän harjoitusmaastosta – runsas 10 kilometriä Hälvälästä länteen.   Tällä kertaa tehtävänä on löytää paras reitti pitkällä rastivälillä.

Mallireitinvalinnan tulee piirtämään ja perustelut sille esittää Pyrinnön punapaidassa nykyisin suunnistava Johan Runesson. Hän on Ruotsin maajoukkuemies, jolla on meriitteinään kolmen nuorten maailmanmestaruuden lisäksi viime kaudelta muun muassa viestin MM-pronssi ja MM-keskimatkan nelossija.