Uikkarit mukaan Jukolaan!

Jukolan kisaajia hellitään tänä vuonna saunan lisäksi metsäisellä spa-osastolla. Spasta löytyy sekä hierontapiste että paljut kisaajien ja myös toimitsijoiden käyttöön. Idea spa-osastolle tuli partiolaisten leiriltä, kertoo spa-osaston isäntä ja koko Jukolan viestin vesihuollosta vastaava Juha Lehti.

Paljuina toimii kaksi jättisuurta kuormalavaa, jotka on vuorattu pressuilla. Toiseen paljuun lämmitetään 42 asteista vettä. Toiseen paljuun pääsee viilentymään. Paljujen veden laatua seurataan ja ne vaihdetaan säännöllisesti, jotta vedet pysyvät puhtaina, Lehti esittelee. Saunojia odotetaan jopa 10 000. Suihkuihin sekä paljuihin on varattu 75 kuutiota vettä, joten puhdasta vettä pitäisi riittää kaikille. Paljuja ylläpitävät kisojen ajan LASB:n salibandy-juniorijoukkueen vanhemmat, jotka keräävät rahaa kisareissua varten.

Isommat saunat on varattu Venlojen aikana naisille ja pienempi miehille, kun taas Jukolan aikana isommat saunat siirtyvät miehien käyttöön ja pienempi naisille. Saunat ovat päällä käytännössä siitä lähtien, kun Venlat lähtevä jja auki siihen asti, kunnes kisakeskus sulkeutuu. Spa-elämys metsän siimeksessä on edullista, sillä saunaan pääsee 4 eurolla ja paljuun 2 eurolla. 

Spa-osaston tarjontaan kuuluu myös urheiluhierontaa sekä kinesioteippausta. Ennakkoon aikoja voi varata netistä osoitteesta timma.fi/sara.jukola18.
– Paikalla on 2 hierojaa. Lauantai-iltapäivästä eteenpäin hierontaan voi tulla myös ilman ajavarausta, kertoo hieroja Sara Åkerman. Edessä on rankka putki hierontoja sillä hierojat puurtavat lauantaiaamusta pitkälle yöhön asti. Ennakkoon aikoja voi varata 30 tai 45 minuutiksi. Hierontakerran hinnasta 5 euroa menee Jukolan viestin järjestävien seurojen nuorisotyöhön, teippauksesta 2,5 euroa.

Teksti: Seela Sorvari
Kuva: Kimmo Hirvonen