Etsitään joukkuetta tai yksittäisiä suunnistajia dokumenttielokuvaan

Välitämme alla olevan viestin:

Etsimme dokumenttielokuvaan joukkuetta tai yksilöitä, joiden aikomus on osallistua Jukolan Viestiin, jokin muu syy mielessä kuin kisan voittaminen. Ehkä syy ennemminkin on itsensä voittaminen. Tai elämän tuoma koettelemus, sairaus tai vastaava asia.

Elämässä joskus eksyy, mutta rastit voi löytää myös myöhemmin – jos niin päättää.

Ota yhteyttä:

Ab Petfilms Oy, petski@petfilms.fi, 040-5014942

 

Hirvenmetsästys käynnissä, pukeudu metsään värikkäästi

Lapissa on käynnissä hirvenmetsästysaika 1.-20.9.2020 ja 10.10.-31.12.2020 sekä 1.-15.1.2021. Tällöin on syytä pukeutua treeneihin maastossa värikkäästi, kaivakaahan siis punaiset ja oranssit nutut päälle!
Hirvenmetsästyksestä johtuen emme myöskään myy Pöyliöjärven harjoituskarttaa (H6 Kroopinpalo) syksyn 2020 aikana.

Napapiiri-Jukolan kesän 2020 harjoitukset avattu

Napapiiri-Jukolan uudistettu harjoitustarjonta kesälle 2020 on avattu. Tarjolla on Jukolan henkeen sopien seitsemän laadukasta harjoitusta seitsemässä eri maastossa, joita kiertämällä voi muodostaa hyvän käsityksen tulevasta Napapiiri-Jukolan kilpailumaastosta.

Tarjolla on harjoituksia 5-10 kilometrin radoin sisältäen myös yhden viestiharjoituksen.Yhtä lukuunottomatta kaikki harjoitusmaastot sijaitsevat 20 kilometrin säteellä Rovaniemen keskustasta, Ounasvaara ja Pöyliövaara jopa aivan kaupungin ytimessä. Tämän vuoden uutuutena mukaan on otettu myös yksi harjoitus Napapiiri-Jukolan kartantekijän kotipitäjästä Kemijärveltä. Tämän ehkäpä jopa harjoituspaketin helmeksi tituleerattavan harjoituksen perusteella saa hyvän käsityksen siitä mitä kangasmaasto on parhaimmillaan napapiirin tuntumassa ja Napapiiri-Jukolankin kisamaastossa.

Toiveena on, että Napapiiri-Jukolan siirtyessä vuoteen 2021 suunnistajat käyttävät ylimääräisen harjoitteluajan ja hyödyntävät tarjolla olevaa harjoitustarjontaa mahdollisimman monipuolisesti. Napapiiri-Jukolan harjoitukset sopivat erittäin hyvin myös paikallisille lajin harrastajille. Tarkemman infon harjoituksista ja ohjeet karttojen hankkimiseen löydät Napapiiri-Jukolan nettisivujen Harjoittelu-osiosta.

Kilpailunjohtajan kesätervehdys

Kesäkuu on kohta puolessa välissä ja kaikenlainen urheilutoiminta alkaa saada vähitellen normaalimuotoja. Toivottavasti korona alkaa olla voitettu kanta eikä siihen enää syksyllä olisi tarvetta palata – siihen me kaikki voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa. Urheilun suurtapahtumat on tältä kesältä peruttu lähes kauttaaltaan. Niin myös meidän Napapiiri-Jukola, joka juostaisiin tässä viikonvaihteessa, mikäli olisimme normaalioloissa.

Napapiiri-Jukolan valmistelut ovat pitkällä ja saimme vuoden lisäaikaa viilata ja kehittää kisaorganisaatiota ja kilpailujen vaatimia toimintoja. Kevään suuri ponnistus oli karttojen käsittely, johon käytettiin yli 1000 tuntia. Kartat ovat valmiina vietäväksi vaihtopuomille! Kaikkien valiokuntien työ on edennyt suunnitelmallisesti. Pääsihteeri Sami Leinonen on luotsannut valiokuntien työtä taitavasti.

Tänä kesänä voidaan keskittyä alkukesästä omatoimisuunnistukseen ja myöhemmin kilpailutoimintaan lomailun ohessa. Syksyn saapuessa palaamme Jukolan viestin järjestelyihin ja kokousten pariin. Vuoden vaihteen jälkeen homma tiivistyy kevättä kohti. Napapiiri-Jukola pidetään ensi vuonna 19-20.6. 2021. Toivotaan, että patoutunut suunnistuspaine purkautuu ensi vuoden Napapiiri-Jukolaan ja saamme yli 20 000 suunnistajaa Rovaniemelle.

Huolimatta vuoden viiveestä yhteistyökumppanimme ovat suhtautuneet Jukolan siirtoon hienosti. Kaikki ovat ilmoittaneet olevansa mukana ensi vuonna. Myös maanomistajien suhtautuminen on ollut positiivista, mikä on erittäin tärkeää, koska kartat on valmiina eikä muutoksia toivota tulevan kisamaastoon.

Toivotan kaikille hyvää kesää ja onnistuneita suunnistustapahtumia!

Martti Anttila, Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja

Napapiiri-Jukola 2020 tuotteet tarjouksessa verkkokaupassa

Napapiiri-Jukola siirtyi vuoteen 2021, mutta ei hätää. Voit hankkia Napapiiri-Jukolan painatuksilla olevia tuotteita jo nyt.

Jukolan viestin verkkokaupassa on käynnissä Jukola 2020 In Memoriam -kampanja, jossa tuotteita on saatavissa 40 prosentin alennuksella.

Napapiiri-Jukolan talkoolaisille tarkoitetut tuotteet tämän vuoden painatuksilla ovatkin nyt myynnissä myös kaikille avoimessa Jukolakaupassa. Tarjolla on muun muassa huppareita, t-paitoja, takkeja, housuja ja pyyhkeitä.

Kaikki talkoorekisteriin ilmoittautuneet ja ensi kesän talkoisiin osallistuvat saavat ilmaiseksi teknisen t-paidan sekä toiveiden mukaisesti joko tuubihuivin tai lippiksen.

 

Jukolakauppaan pääset tästä.

Kilpailukutsut on päivitetty

Napapiiri-Jukolan kilpailukutsut on päivitetty. Uudet tiedot on merkitty kilpailukutsuihin lihavoidulla kursiivilla tekstillä.

Napapiiri-Jukolan siirtopäätökseen mennessä ja sen jälkeen tehdyt ilmoittautumiset ja maksetut osanottomaksut siirtyvät automaattisesti vuodelle 2021, ellei seura/joukkue erikseen peruuta osallistumista.

Samoin tilatut/maksetut lisäpalvelut (telttapaikat, puolijoukkueteltat, tuulisuojapaikat, matkailuauto- ja vaunupaikat sekä emit-kortit) siirtyvät automaattisesti vuodelle 2021. Osanoton ja lisäpalvelujen peruutus onnistuu lähettämällä sähköpostia pääsihteerille osoitteeseen sami.leinonen@jukola.com.

Ilmoittautuminen on alkanut 2.12.2019 Napapiiri-Jukolan internetsivuilla osoitteessa www.jukola.com/2021 ja jatkuu edelleen toisen ilmoittautumisportaan hinnalla. 

  1. Jukolan viesti ja 43. Venlojen viesti, Napapiiri-Jukola suunnistetaan Rovaniemellä 19.-20.6.2021.

Kilpailukutsuun pääset täältä.

Napapiiri-Jukola järjestetään vuonna 2021

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia vuodella. Napapiiri-Jukola järjestetään 19.-20.6.2021 Rovaniemellä. Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää 13.-14.6.2020.

Siirrosta päättivät järjestävä seura Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Seurasimme koronatilanteen kehittymistä ja aloitimme valmistelut viestin siirtämisestä elokuulle. Suunnittelun edetessä totesimme, että elokuuhun liittyy vielä niin paljon epävarmuustekijöitä, joten päätimme siirtää Jukolan viestin järjestelyt ensi vuodelle, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Ennen päätöstä kävimme tiivistä keskustelua eri tahojen kanssa ja sovimme esimerkiksi tulevien vuosien järjestäjien kanssa myös heidän järjestelyoikeuksiensa siirrosta vuodella. Selvitimme perusteellisesti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen kuin päätimme siirrosta. Päätös oli yksimielinen, Sihvonen kuvailee.

Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila korostaa, että Ounasvaaran Hiihtoseuralla oli täydet valmiudet järjestää Napapiiri-Jukola onnistuneesti kesäkuussa 2020.

Seura katsoi, että oli liian suuri riski yrittää siirtää tapahtumaa elokuulle koronapandemian vuoksi. Anttilan mukaan elokuuhun siirtämisellä Napapiiri-Jukola olisi myös menettänyt yöttömän yön luonteensa. Lisäksi kotimaisten ja ulkomaalaisten joukkueiden määrä olisi vähentynyt.

–  Tätä seura ei tietenkään halunnut. Neljänkymmenen vuoden odotuksen jälkeen jaksamme odottaa yhden vuoden lisää.

Ilmoittautuneiden joukkueiden ilmoittautumiset siirtyvät vuoteen 2021, sillä Napapiiri-Jukola pitää ilmoittautumiset ja osanottomaksut voimassa. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin ja tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.

Jukolan viestin järjestelyoikeudet:

2021 Napapiiri-Jukola, Rovaniemi, Ounasvaaran Hiihtoseura

2022 Lukkari-Jukola, Mynämäki, Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat -52

2023 Porvoo-Jukola (Borgå Jukola), OK Trian

2024 Lakia-Jukola, Kauhava, Kauhavan Wisa, Lapuan Virkiä

Järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaan

Napapiiri-Jukolan työvaliokunta on tänään kokouksessaan päättänyt, että suunnistuksen suurviestin järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaan. Napapiiri-Jukola on tarkoitus järjestää Rovaniemellä 13.–14. kesäkuuta 2020. 

-Ykkösvaihtoehto on, että tapahtuma järjestetään suunniteltuna aikana. Suunnittelussa tärkeintä on tapahtuman turvallisuus, kilpailunjohtaja Martti Anttila kertoo.

Napapiiri-Jukolan järjestäjät seuraavat tiiviisti koronatilannetta ja sitä, millaisia vaikutuksia hallituksen päättämillä poikkeuksellisilla rajoitustoimilla koronavirusepidemian hillitsemiseksi on. Hallituksen asettamat rajoitustoimet ovat voimassa 13. huhtikuuta asti.

Jukolan johtoryhmä tekee päätöksen tapahtuman järjestämisestä viimeistään 17.4. yhteistyössä Napapiiri-Jukolan järjestäjän kanssa.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään 17. huhtikuuta.

Napapiiri-Jukolan järjestäjät seuraavat tarkasti korona-tilannetta

Suomen hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun 2020 loppuun saakka.

Napapiiri-Jukola on tarkoitus järjestää Rovaniemellä 13.–14. kesäkuuta 2020. Suunnistuksen Jukolan viesti on Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma. Kilpailijoita Rovaniemelle odotetaan jopa 20 000.

Tapahtuman järjestäjät seuraavat korona-tilannetta tiiviisti. Napapiiri-Jukolan järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaan. Napapiiri-Jukolan työvaliokunta kokoontuu keskustelemaan tilanteesta tiistaina 17. maaliskuuta. Kokouksen jälkeen asiasta tiedotetaan lisää.

Suunnistusliiton korona-uutisiin pääset tästä.