Päätös Napapiiri-Jukolan järjestämisestä pian

Keskustelut Napapiiri-Jukolan järjestämisajankohdasta jatkuvat edelleen eri tahojen kanssa. Päätös tapahtuman järjestämisestä pyritään julkaisemaan 16. huhtikuuta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan uusien koronavirustapausten määrä vähentyi Suomessa jo ennen pääsiäistä, ja laskusuuntaus jatkuu edelleen. THL:n mukaan hyvä suuntaus jatkuu, kun rajoituksia pidetään edelleen yllä eikä niitä pureta liian aikaisin tai nopeasti. Koronavirustartuntoja on edelleen paljon.

Epidemiatilanteessa on suuria alueellisia eroja. Heikoin tilanne on eteläisessä Suomessa. Sen sijaan esimerkiksi Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla ilmaantuvuus on tällä hetkellä maan alhaisinta. 

Napapiiri-Jukolan järjestäjät ovat seuranneet tiiviisti Suomen hallituksen korona-exit-suunnitelmien laadintaa sekä rokotuskattavuuden kehittymistä.

Koronariskien selvittäminen jatkuu

Koronavirustilanne on heikentynyt viime aikoina Suomessa, mutta Napapiiri-Jukolan suunnittelua ja valmistelua jatketaan edelleen normaalisti.

­- Tavoitteenamme on järjestää terveysturvallinen tapahtuma, pääsihteeri Sami Leinonen korostaa.

Napapiiri-Jukolan terveysturvallisuussuunnitelman laadinta on alkanut. Valiokunnat ovat tehneet riskianalyysit tilanteista, joissa koronavirukselle altistuminen on mahdollista. Valiokunnat ovat myös miettineet ratkaisuja altistumisten minimoimiseksi.

Terveysturvallisuussuunnitelma toimitetaan paikallisille viranomaisille tarkasteltavaksi.

– Nähtäväksi jää, miten koronavirusepidemia kehittyy kevään aikana ja onko viranomaisilla mahdollisuus antaa positiivinen päätös Napapiiri-Jukolan järjestämiseksi, Sami Leinonen kertoo.

Kilpailukutsussa on mainittu, että Ilmoittautuneella joukkueella on oikeus perua osanottonsa ja ostamansa lisäpalvelut ennen varsinaisen ilmoittautumisajan päättymistä 12.5.2021 klo 23.59 (ei jälki-ilmoittautumisaikana), jolloin osanottomaksu palautetaan.

– Keskustelemme Jukolan johtoryhmän kanssa peruutusaikataulusta ja mahdollisuudesta siirtää varsinaisen ilmoittautumisen ja osallistumisen perumisen ajankohtaa myöhemmäksi. Järjestäjän ja osallistujien on tärkeä saada viranomaisten päätös kesäkuun yleisötapahtumista.

Napapiiri-Jukolan tilanteesta tiedotetaan kuukausittain tapahtuman verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Seuraava tiedote julkaistaan 9. huhtikuuta.

Mikäli tapahtuman järjestelyt askarruttavat tai osallistujilla on erityisiä kysymyksiä tai huolenaiheita, pääsihteeri Sami Leinoseen voi olla yhteydessä. Hänet tavoittaa sähköpostitse sami.leinonen@jukola.com tai numerosta 050 557 8003.

Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 19.-20. kesäkuuta 2021. 

Napapiiri-Jukolan järjestelyt jatkuvat

Napapiiri-Jukolan suunnittelu ja valmistelu jatkuvat kevään aikana normaalisti. Pääsihteeri Sami Leinosen mukaan tavoitteena on järjestää Napapiiri-Jukola normaaliin tapaan ensi kesänä.

Järjestäjät seuraavat koronatilanteen kehittymistä ja tekevät kevään aikana aktiivista yhteistyötä viranomaisten kanssa. 

-Toivomme osallistujilta, yhteistyökumppaneilta ja talkoolaisilta kärsivällisyyttä tässä epävarmassa tilanteessa, jossa kenelläkään ei ole varmaa tietoa tulevasta. Tilanne ei ole kenenkään kannalta paras mahdollinen, Leinonen kuvailee.

Tapahtumalle on perustettu koronatyöryhmä, jonka tavoitteena on varmistaa yhdessä Napapiiri-Jukolan eri valiokuntien kanssa tapahtuman terveysturvalliset järjestelyt.

Suomessa tapahtumien yleisörajoitukset on toistaiseksi annettu aina kuukaudeksi kerrallaan. Lopullinen päätös Napapiiri-Jukolan järjestämisestä tehdään viimeistään toukokuun lopussa, kun viranomaiset ovat tehneet päätökset kesäkuun yleisötapahtumien mahdollisista rajoituksista.

Napapiiri-Jukolan tilanteesta tiedotetaan kuukausittain tapahtuman verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Seuraava tiedote julkaistaan 5. maaliskuuta.

Viime vuonna tehdyt ilmoittautumiset ja maksetut osanottomaksut ovat siirtyneet automaattisesti vuodelle 2021, ellei seura tai joukkue ole erikseen peruuttanut osallistumistaan. Ilmoittautuneella joukkueella on oikeus perua osallistumisensa ennen varsinaisen ilmoittautumisajan päättymistä 12.5.2021, jolloin maksu palautetaan. Palautettavasta osanottomaksusta vähennetään käsittelymaksuna 20 euroa/peruttu joukkue.

Mikäli tapahtuman järjestelyt askarruttavat tai osallistujilla on erityisiä kysymyksiä tai huolenaiheita, pääsihteeri Sami Leinoseen voi olla yhteydessä. Hänet tavoittaa sähköpostitse sami.leinonen@jukola.com tai numerosta 050 557 8003.

Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 19.-20. kesäkuuta 2021. 

Etsitään joukkuetta tai yksittäisiä suunnistajia dokumenttielokuvaan

Välitämme alla olevan viestin:

Etsimme dokumenttielokuvaan joukkuetta tai yksilöitä, joiden aikomus on osallistua Jukolan Viestiin, jokin muu syy mielessä kuin kisan voittaminen. Ehkä syy ennemminkin on itsensä voittaminen. Tai elämän tuoma koettelemus, sairaus tai vastaava asia.

Elämässä joskus eksyy, mutta rastit voi löytää myös myöhemmin – jos niin päättää.

Ota yhteyttä:

Ab Petfilms Oy, petski@petfilms.fi, 040-5014942

 

Hirvenmetsästys käynnissä, pukeudu metsään värikkäästi

Lapissa on käynnissä hirvenmetsästysaika 1.-20.9.2020 ja 10.10.-31.12.2020 sekä 1.-15.1.2021. Tällöin on syytä pukeutua treeneihin maastossa värikkäästi, kaivakaahan siis punaiset ja oranssit nutut päälle!
Hirvenmetsästyksestä johtuen emme myöskään myy Pöyliöjärven harjoituskarttaa (H6 Kroopinpalo) syksyn 2020 aikana.

Napapiiri-Jukolan kesän 2020 harjoitukset avattu

Napapiiri-Jukolan uudistettu harjoitustarjonta kesälle 2020 on avattu. Tarjolla on Jukolan henkeen sopien seitsemän laadukasta harjoitusta seitsemässä eri maastossa, joita kiertämällä voi muodostaa hyvän käsityksen tulevasta Napapiiri-Jukolan kilpailumaastosta.

Tarjolla on harjoituksia 5-10 kilometrin radoin sisältäen myös yhden viestiharjoituksen.Yhtä lukuunottomatta kaikki harjoitusmaastot sijaitsevat 20 kilometrin säteellä Rovaniemen keskustasta, Ounasvaara ja Pöyliövaara jopa aivan kaupungin ytimessä. Tämän vuoden uutuutena mukaan on otettu myös yksi harjoitus Napapiiri-Jukolan kartantekijän kotipitäjästä Kemijärveltä. Tämän ehkäpä jopa harjoituspaketin helmeksi tituleerattavan harjoituksen perusteella saa hyvän käsityksen siitä mitä kangasmaasto on parhaimmillaan napapiirin tuntumassa ja Napapiiri-Jukolankin kisamaastossa.

Toiveena on, että Napapiiri-Jukolan siirtyessä vuoteen 2021 suunnistajat käyttävät ylimääräisen harjoitteluajan ja hyödyntävät tarjolla olevaa harjoitustarjontaa mahdollisimman monipuolisesti. Napapiiri-Jukolan harjoitukset sopivat erittäin hyvin myös paikallisille lajin harrastajille. Tarkemman infon harjoituksista ja ohjeet karttojen hankkimiseen löydät Napapiiri-Jukolan nettisivujen Harjoittelu-osiosta.

Kilpailunjohtajan kesätervehdys

Kesäkuu on kohta puolessa välissä ja kaikenlainen urheilutoiminta alkaa saada vähitellen normaalimuotoja. Toivottavasti korona alkaa olla voitettu kanta eikä siihen enää syksyllä olisi tarvetta palata – siihen me kaikki voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa. Urheilun suurtapahtumat on tältä kesältä peruttu lähes kauttaaltaan. Niin myös meidän Napapiiri-Jukola, joka juostaisiin tässä viikonvaihteessa, mikäli olisimme normaalioloissa.

Napapiiri-Jukolan valmistelut ovat pitkällä ja saimme vuoden lisäaikaa viilata ja kehittää kisaorganisaatiota ja kilpailujen vaatimia toimintoja. Kevään suuri ponnistus oli karttojen käsittely, johon käytettiin yli 1000 tuntia. Kartat ovat valmiina vietäväksi vaihtopuomille! Kaikkien valiokuntien työ on edennyt suunnitelmallisesti. Pääsihteeri Sami Leinonen on luotsannut valiokuntien työtä taitavasti.

Tänä kesänä voidaan keskittyä alkukesästä omatoimisuunnistukseen ja myöhemmin kilpailutoimintaan lomailun ohessa. Syksyn saapuessa palaamme Jukolan viestin järjestelyihin ja kokousten pariin. Vuoden vaihteen jälkeen homma tiivistyy kevättä kohti. Napapiiri-Jukola pidetään ensi vuonna 19-20.6. 2021. Toivotaan, että patoutunut suunnistuspaine purkautuu ensi vuoden Napapiiri-Jukolaan ja saamme yli 20 000 suunnistajaa Rovaniemelle.

Huolimatta vuoden viiveestä yhteistyökumppanimme ovat suhtautuneet Jukolan siirtoon hienosti. Kaikki ovat ilmoittaneet olevansa mukana ensi vuonna. Myös maanomistajien suhtautuminen on ollut positiivista, mikä on erittäin tärkeää, koska kartat on valmiina eikä muutoksia toivota tulevan kisamaastoon.

Toivotan kaikille hyvää kesää ja onnistuneita suunnistustapahtumia!

Martti Anttila, Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja

Napapiiri-Jukola 2020 tuotteet tarjouksessa verkkokaupassa

Napapiiri-Jukola siirtyi vuoteen 2021, mutta ei hätää. Voit hankkia Napapiiri-Jukolan painatuksilla olevia tuotteita jo nyt.

Jukolan viestin verkkokaupassa on käynnissä Jukola 2020 In Memoriam -kampanja, jossa tuotteita on saatavissa 40 prosentin alennuksella.

Napapiiri-Jukolan talkoolaisille tarkoitetut tuotteet tämän vuoden painatuksilla ovatkin nyt myynnissä myös kaikille avoimessa Jukolakaupassa. Tarjolla on muun muassa huppareita, t-paitoja, takkeja, housuja ja pyyhkeitä.

Kaikki talkoorekisteriin ilmoittautuneet ja ensi kesän talkoisiin osallistuvat saavat ilmaiseksi teknisen t-paidan sekä toiveiden mukaisesti joko tuubihuivin tai lippiksen.

 

Jukolakauppaan pääset tästä.

Kilpailukutsut on päivitetty

Napapiiri-Jukolan kilpailukutsut on päivitetty. Uudet tiedot on merkitty kilpailukutsuihin lihavoidulla kursiivilla tekstillä.

Napapiiri-Jukolan siirtopäätökseen mennessä ja sen jälkeen tehdyt ilmoittautumiset ja maksetut osanottomaksut siirtyvät automaattisesti vuodelle 2021, ellei seura/joukkue erikseen peruuta osallistumista.

Samoin tilatut/maksetut lisäpalvelut (telttapaikat, puolijoukkueteltat, tuulisuojapaikat, matkailuauto- ja vaunupaikat sekä emit-kortit) siirtyvät automaattisesti vuodelle 2021. Osanoton ja lisäpalvelujen peruutus onnistuu lähettämällä sähköpostia pääsihteerille osoitteeseen sami.leinonen@jukola.com.

Ilmoittautuminen on alkanut 2.12.2019 Napapiiri-Jukolan internetsivuilla osoitteessa www.jukola.com/2021 ja jatkuu edelleen toisen ilmoittautumisportaan hinnalla. 

  1. Jukolan viesti ja 43. Venlojen viesti, Napapiiri-Jukola suunnistetaan Rovaniemellä 19.-20.6.2021.

Kilpailukutsuun pääset täältä.

Napapiiri-Jukola järjestetään vuonna 2021

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia vuodella. Napapiiri-Jukola järjestetään 19.-20.6.2021 Rovaniemellä. Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää 13.-14.6.2020.

Siirrosta päättivät järjestävä seura Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Seurasimme koronatilanteen kehittymistä ja aloitimme valmistelut viestin siirtämisestä elokuulle. Suunnittelun edetessä totesimme, että elokuuhun liittyy vielä niin paljon epävarmuustekijöitä, joten päätimme siirtää Jukolan viestin järjestelyt ensi vuodelle, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Ennen päätöstä kävimme tiivistä keskustelua eri tahojen kanssa ja sovimme esimerkiksi tulevien vuosien järjestäjien kanssa myös heidän järjestelyoikeuksiensa siirrosta vuodella. Selvitimme perusteellisesti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen kuin päätimme siirrosta. Päätös oli yksimielinen, Sihvonen kuvailee.

Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila korostaa, että Ounasvaaran Hiihtoseuralla oli täydet valmiudet järjestää Napapiiri-Jukola onnistuneesti kesäkuussa 2020.

Seura katsoi, että oli liian suuri riski yrittää siirtää tapahtumaa elokuulle koronapandemian vuoksi. Anttilan mukaan elokuuhun siirtämisellä Napapiiri-Jukola olisi myös menettänyt yöttömän yön luonteensa. Lisäksi kotimaisten ja ulkomaalaisten joukkueiden määrä olisi vähentynyt.

–  Tätä seura ei tietenkään halunnut. Neljänkymmenen vuoden odotuksen jälkeen jaksamme odottaa yhden vuoden lisää.

Ilmoittautuneiden joukkueiden ilmoittautumiset siirtyvät vuoteen 2021, sillä Napapiiri-Jukola pitää ilmoittautumiset ja osanottomaksut voimassa. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin ja tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.

Jukolan viestin järjestelyoikeudet:

2021 Napapiiri-Jukola, Rovaniemi, Ounasvaaran Hiihtoseura

2022 Lukkari-Jukola, Mynämäki, Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat -52

2023 Porvoo-Jukola (Borgå Jukola), OK Trian

2024 Lakia-Jukola, Kauhava, Kauhavan Wisa, Lapuan Virkiä