MM-mitalisti Liisa Peltola nauttii Jukolan viestin talkoista

Porvoon Jukolan kenraaliharjoituksessa, kilpa- ja kuntosuunnistajien joukossa kakkososuudelle pääsyä odotteli hieman yllättäen Liisa Peltola. Liedon Parman väreissä suunnistanut Peltola tunnetaan paremmin nimellä Liisa Veijalainen. Saavutuksena hänellä on 70-80-luvulta muun muassa kahdeksan MM-mitalia, joista kolme henkilökohtaisista kilpailuista.

– Olen täällä Porvoon Jukolassa töissä. Olen vaihtoalueella katsomassa, että kartat menevät oikeille omistajille. Olen aina tykännyt tehdä talkoita ja Jukola on sellainen erityinen tapahtuma jokaiselle suunnistajalle.

– Viime vuonna meidän seuramme Liedon Parma oli järjestämässä Mynämäen Jukolaa. Olin sielläkin talkoissa muun muassa huolehtimassa kutsuvieraista.

Liisa Peltolalla on kokemusta ja menestystä niin Venlojen viestistä kuin sitä edeltäneestä Venlojen juoksustakin. Jukolan viestiinkin hän on osallistunut.

Liisa Peltola on jäsenenä Kaukametsäläisissä, joka on Jukolan perustaja- ja omistajayhdistys. Sinne hänet valittiin ensimmäisenä naisena vuonna 2015.

Ensimmäinen suomalainen suunnistuksen maailmanmestari Liisa Peltola on valittu myös Suomen urheilun Hall of Fameen.

Kuvateksti: Liisa Veijalainen tutustui Porvoon metsiin kenraaliharjoituksessa.

Teksti ja kuva: Riitta Ketola