Porvoo Borgå Jukolan harjoitukset ja maastojen käyttö

Muistutus suunnistusseuroille Porvoo Borgå Jukolan harjoitusmaastoihin ja -ratoihin liittyen.

Harjoittelu Porvoon kaupungin omistamilla kartoilla tulee tapahtua vain Jukolan järjestäjien ohjeiden mukaisesti. Harjoituksissa käytetään vain järjestäjiltä hankittuja karttoja ratoineen ja rastipisteineen. Jukolan järjestäjät ovat sopineet alueiden ja teiden käytöstä juuri näiden alueiden osalta, minkä vuoksi seurojen ja suunnistajien tulee noudattaa ohjeita. Omien rastien vienti maastoon, ja harjoittelu muilla kuin virallisilla harjoituskartoilla ja -alueilla on sovittava kartta- ja ratavaliokunnan puheenjohtajan Pasi Liitiäisen kanssa.

Asia voi tuntua pieneltä, mutta kyseessä on yllättävänkin merkityksellinen kokonaisuus lajin edun ja jatkuvuuden näkökulmasta. Yksittäinen auto tai muutama suunnistaja voidaan tulkita jokamiehenoikeuden mukaiseksi toiminnaksi, mutta kun alueen maan- ja tienomistajilla on tieto Jukolasta Porvoon seudulla, yhdistetään kaikki suunnistustoiminta linkittyväksi Jukolaan. Maastonkäytöstä on laadittu sopimuksia ja sovittu alueita, joissa ei suunnisteta, joten siksi pelisäännöistä on pidettävä kiinni.

Toimitaan siis lajin edun nimissä fiksusti, kunnioitetaan järjestäjien ohjeita ja harjoitellaan vain siellä, missä se on sallittua. Nämä ohjeet on syytä muistaa myös muualla kuin oman seuran alueilla harjoiteltaessa. Hoidetaan luvat kuntoon ko. kartan omistavan seuran kautta, jotta saamme jatkossakin järjestää suunnistustapahtumia.

Jukolan ja Venlojen viestin lähestyessä järjestäjät seuraavat harjoituskarttojen ja -alueiden käyttöä etenkin viikonloppuisin.

 

Metsä on meidän areenamme, joten pidetään siitä huolta!

Menestystä Jukolan ja Venlojen viestiin!

 

Terveisin,

Suomen Suunnistusliitto ja Porvoo Borgå Jukolan järjestäjät