Porvoon matkamuistot kätevästi Jukola-kaupasta

Porvoo Borgå Jukolan kävivät voivat hankkia helposti Porvoo-aiheiset matkamuistot kilpailualueen Jukola-kaupasta. Monta Suomen mestaruutta napannut, Porvoon Akillesta edustava keskimatkojen juoksija Sara Lappalainen on Jukola-kaupassa myymässä muun muassa Porvoon mittoja.

Kari Arponen Noname-yrityksestä kertoo, että Porvoon mitta on teetetty nimenomaan Porvoon Jukolaa varten.

– Vähäkyröläinen kyläseppä valmisti meille tilauksesta sata kappaletta peltisiä Porvoon mittoja, joten kyse on uniikkituotteesta. Mitat saattavat jossain vaiheessa loppuakin, joten kannattaa hakea omansa ajoissa.

15 euroa maksavan Porvoon mitan idea selviää parhaiten, kun käy hypistelemässä mittoja myyntipisteessä. Jukola-kaupassa on myynnissä myös muita Nonamen teettämiä Jukolan Viestin tuotteita, kuten paitoja, lippalakkeja ja huppareita.

Porvoolaisen valokuvaaja Niko Laurilan värikkäät Porvoo-aiheiset tuotteet kiinnittävät kaupassa huomion. Tarjolla on Laurilan valokuvilla kuvitettuja keittiöpyyhkeitä, mukeja, koruja, pelikortteja, tauluja, sateenvarjoja ja palapelejä.

Porvoo-tuotteiden myyjänä toimiva Pirjo Sipronen kertoo, että nyt 31-vuotias Laurila alkoi kuvata Porvoota jo 13-vuotiaana. Laurila on palkittu Vuoden porvoolaisena viisi vuotta sitten ja Uudenmaan Nuorena yrittäjänä vuonna 2020.

– Niko kuvaa lauantaina sekä Venlojen viestin lähdön. Kuudelta kuva lähdöstä on  saatavana postikorttina Jukola-kaupasta, Sipronen sanoo.

Laurilan kuvat Porvoon vanhasta kaupungista ja lähiseudun luonnosta ovat todella kauniita ja niiden hehkuvat värit kannattaakin käydä toteamassa itse.

Teksti: Markku Pulkkinen
Kuvat: Mikael Grönroos