Anvisningar för Jukola-konto

Ett nytt personligt Jukola-konto till deltagare

För att utveckla bättre personlig service och evenemangsäkerhet lanseras ett nytt Jukola-konto för varje tävlare i Lukkari-Jukola 2022.

På användarkontot kan du lista föreningar, vars kontaktpersoner får se dina uppgifter. Du kan lista flera föreningar som du är tillgänglig för. Mer information om delning av information »

Föreningens kontaktperson samlar ihop lag och anmäler dess laguppställning. Alla kontaktpersoner måste ha sitt eget Jukola-konto.

Du kan skapa ett Jukola-konto genom att trycka på knappen nedanför. Du kan också logga in för att uppdatera dina uppgifter.

Logga in till Jukola-kontot Registrera dig

 

Vanliga frågor och svar

Varför behöver jag ett Jukola-användarkonto?

Jukola-användarkonto lanseras av många olika skäl:

  • det gamla sättet att logga in till anmälningssystemet med ett PIN-kod är inte tillräckligt datasäker
  • för att utöka evenemangsäkerhet vill vi också i framtiden ha mer information om deltagare än bara deras namn
  • i framtiden kan vi tillägga service som innehåller personligt skräddarsydda egenskaper
  • tävlande kan få ett Jukola-nyhetsbrev till sin e-post om de vill
  • du kan logga in till Jukola-appet med Jukola-kontot och nyttja från personaliserade funktioner

Är Jukola-användarkontot obligatoriskt?

Från och med november 2021 kommer föreningarnas kontaktpersoner logga in till anmälningssystemet med sitt Jukola-konto, vilket betyder att för dem blir Jukola-kontot obligatoriskt.

För tävlande är det rekommenderat att skapa ett Jukola-konto, men det är inte ännu obligatoriskt.

 

Hur kontrollerar jag mina uppgifter i Jukola-kontot?

Logga in till ditt konto på jukola.com webbsidorna, genom knappen ”Logga in” som ligger på övre delen av sidan, till höger.

Redigera kontoinformationen och klicka slutligen på ”Spara”.

Hur skapar jag ett Jukola-konto?

Börja skapa ett konto från ”Registrera dig” -knappen, eller från ”Logga in”-sektionen uppe till höger på jukola.com.

Ange dina uppgifter och välj de föreningar du vill dela din information med. Var noga med att ange din e-postadress korrekt. Slutligen spara din data med knappen ”Spara”.

När du har sparat ditt konto måste du fortfarande verifiera din e-postadress genom att klicka på länken som skickas till din e-postadress. E-postadress måste bekräftas inom 2 timmar efter registrering. Om länken går ut kan du skicka en ny länk till dig själv med funktionen ”Jag har glömt mitt lösenord”.

Jag registrerade mig men fick ingen bekräftelselänk i min e-post, vad ska jag göra?

Om du inte fick verifieringslänken efter att du skapade ditt konto finns det tre möjliga orsaker:

  • Verifieringslänken kan gå till erbjudandena eller skräppostmappen i ditt e-postprogram. Kontrollera dessa mappar, meddelandet kan finnas där. Avsändarens namn i meddelandena är ”Jukolan viesti”.Ibland kan meddelandena också lämnas i din organisations e-postsystem för granskning. Du kan be administratören av ditt e-postkonto att kontrollera, eller använda en annan, privat e-postadress för att skapa ett nytt konto.
  • Du kanske inte har sparat ditt konto. Du kan prova att återskapa kontot med samma e-postadress.Om kontot hittas på samma e-postadress får du ett felmeddelande när du sparar. I det här fallet kan du fortsätta att verifiera eller komma åt ditt konto med funktionen ”Jag har glömt mitt lösenord” på inloggningssidan.
  • Du kan ha angett din e-postadress felaktigt av misstag. Följ stegen ovan för att försöka skapa ditt konto igen.

Om ovanstående steg inte hjälper, vänligen skicka e-post till toimisto.2022@jukola.com för hjälp.

Administratörsrättigheterna för klubben/laget tillhör en person som inte längre är tillgänglig eller vars e-postadress inte längre kan nås. Vad ska jag göra?

Kontakta oss via e-post toimisto.2022@jukola.com för att lösa problemet.

Kontaktpersonens rättigheter för min förening är kopplade till föreningens allmänna e-postadress. Måste jag skapa ett personligt Jukola-konto i stället?

Jukola-användarkonto är personligt. Varje person som har rätt till att anmäla lag, måste ha sitt eget Jukola-användarkonto och man måste tillägga kontaktpersonens rättigheter till dessa konton inom anmälningssystemet.

Om föreningens anmälning har tidigare skett med hjälp av föreningens allmänna e-postadress, måste den första registreringen till anmälningssystemet göras med ett Jukola-konto, som är kopplat till just den här e-postadressen. Efter detta kan man ge kontaktpersonens rättigheter till personliga Jukola-konton.