INSTRUKTIONER FÖR MEDIA

Instruktioner för media som anländer till Lukkari-Jukola

Välkommen till Lukkari-Jukola i Virmo (fi. Mynämäki) den 18–19 juni.

 

MEDIACENTRET:

Lukkari-Jukolas mediacenter är beläget I ett tält på tennisbanorna i mitten av tävlingscentralen. Mediacentret har trådlös wifi-anslutning och cirka 50 platser för reportrar och fotografer. Mediacentret bjuder på snacks och drycker.

Mediernas id-kort och fotografernas västar berättigar till inträde i mediacentret och områden reserverade för fotografer. För att få jobba på dessa områden måste man bära fotografvästen eller id-kortet synligt.

Id-kort och fotografvästar kan rekvireras från mediecentret under centrets öppettider.

Mediacentret är öppet:

  • fredag 17.6 kl. 14–20
  • lördag 18.6 kl. 10–24
  • söndag 19.6 kl. 00-12

 

Vi rekommenderar att intervjuer med orienterarna sker utomhus men orienterarna kan också tas med till mediacentret för intervju. Ett mediatillfälle kommer att ordnas i mediacentret med de vinnande lagen så snart som möjligt efter målgång i de bägge stafetterna.

 

ANKOMST OCH PARKERING:

En egen parkeringsplats för media har reserverats i Lukkari-Jukola. Följ skyltningen när du anländer till tävlingscentralen.

Bilar med parkeringstillstånd för media kommer att dirigeras till medias parkering. Placera parkeringstillståndet synligt innanför bilens vindruta när du anländer till tävlingscentralen.

För att hinna I tid kan det löna sig att reservera tillräckligt med tid för ankomsten till tävlingscentralen. Trafiken beräknas vara som störst mellan kl. 10 och 14 på lördagen.

 

INSTRUKTIONER FÖR FOTOGRAFER:

Det kommer att finnas många möjligheter att fotografera både i tävlingscentralen och i terrängen. Deltagande i organiserade fotograferingsturer i terrängen förutsätter att man använder en Jukola-fotografväst. Västar delas ut till de fotografer som anhållit om tillstånd för fotografering i sin ansökan om ackreditering. Västarna ska returneras efter användning.

Ett informationstillfälle om fotoarrangemangen kommer att hållas på lördagen 18.6 kl. 11.15 och 13.15.

Vi påminner om att användningen av drönare är strängt förbjuden.

Välkommen till Lukkari-Jukola!