ANKOMST

Var vänligt och läs genom ankomstinstruktioner noggrant i god tid före du tar dig iväg mot Mynämäki. Speciellt människor som reser med sin egen bil måste bekanta sig med vägvisningar.

Ankomsted tåg:


Tack vare Jukola-kavlen öppnar VR en tågförbindelse mellan Åbo och Mynämäki från fredag den 17 juni till söndag den 19 juni.  Från Mynämäki järnvägsstation kan man antingen promenera till arenan (avståndet är ungefär 4 km) eller hoppa på Jukola buss (https://jukola.com/2022/sv/jukola-buss/ ). Jukolabussens tidtabeller följer tågens tidtabeller.
Tågens tidtabeller:

Tågbiljetterna kan köpas på VRs websidor.

Ankomst med en vanlig buss:

Mynämäki ligger precis intill arenan och kan lätt nås med buss. Både Matkahuoltos bussar och Onnibus bussar stannar i närheten av arenan. Tävlingsplatsen kan nås från söder från Åbo och från norr från Björneborg. Också TLOs närtrafikens linjer 118 och 119 trafikerar mellan Åbo och Virmo. Tidtabeller och tarifferna för närtrafiken kan hittas här (tyvärr endast på finska).

Ankomst med bil:

Det har reserverats gott om parkeringsplatser för personbilar på åkrar ca 2km från arenan. Kom ihåg att följa vägvisningarna, även om navigatorn skulle visa en annan väg. Arenan ligger nära riksväg nummer 8, men personbilar som kommer mot Mynämäki söderifrån får inte köra hela vägen till Mynämäki på riksvägen för att inte orsaka rusning till riksvägen. Parkeringsplatser för personer med funktionsnedsättningar finns i tävlingscentrum och de har sin egen vägvisning.

Trafik mot arenan kommer från två olika riktningar. Det önskas att ankommande trafiken följer riktningar som visas på kartan nedan.

Trafiken som kommer från Jyväskylä/Mellersta Finland ska köra via Björneborg och alla som kommer från öster från Jyväskylä ska köra via Tammerfors.

Vägvisningen börjar

Helsinki-Åbo motorväg: Exit nummer 8 mot Naantali/Nådendal

Riksväg 9 (från Tammerfors) och Riksväg 10 (från Tavastehus): Korsningen till E18, mot Naantali/Nådendal
Riksväg 8 (från norr): Ett par kilometer norr om Mynämäki
Vägvisningarna är på plats fredagen 17.6.2022 kl. 7.00 och de måste följas.

All trafik från söder (förutom bussar, personer med funktionsnedsättningar, VIP och Media) ska köra till parkeringsområdena via Kustavintie (väg nummer 192) och Mynämäentie (väg nummer 1930).

Det kommer att vara mycket trafik på vägarna så reservera tillräckligt med tid för ankomsten. Den största rusningen kommer troligen att inträffa kl. 10–14 på lördagen.

Jukolas trafikinformation sänds på Yle Radio Turku på frekvens 94,3 MHz.

Parkeringsbiljetter för personbilar kan köpas i tävlingsinfo eller vid exit från parkeringen. Priset är 20 euro vid köp i tävlingscentralen och 25 euro vid köp på parkeringsområdet. På parkeringsområdet går det att betala med kontant eller med kort. Parkeringsbiljetterna kontrolleras under hela evenemanget vid exit. Notera att de som betalt parkeringsavgiften på förhand får köra ut i egen fil utan att köa.

Det finns vägvisning till parkeringsområdena. Till P4 kör man från norr via Lepistöntie – följ anvisningar! Från söder kör man till P1 och P6 via Mietoistentie. Vägvisningen börjar från riksväg 8, korsningen till Kustavi.
En del av bilar som kommer norrifrån kan hänvisas till P5 via Asemantie. Man måste absolut följa anvisningar och instruktioner från personell!

För motorcyklar (och mopeder) har det reserverats ett eget parkeringsområde nära vägen Vanha Turuntie. Följ anvisningar. Parkeringen för motorcyklar är också avgiftsbelagd (20 euro vid köp på tävlingscentrum och 25 euro vid parkeringsområdet). Betalningen granskas vid utfarten.

Med VIP-, GPS- och Media-parkeringsbiljetter utrustade bilar hänvisas till parkeringsområdena bredvid Vanha Turuntie i närheten av tävlingscentralen. Man kommer inte in till det här området utan ett giltigt parkeringsintyg. Håll parkeringsbiljetten synlig på insidan av vindrutan vid ankomst. Biljetterna är personliga och bruk ska övervakas.

Bilar med INVA-kort i vindrutan hänvisas till INVA-parkering vid arenan. Parkeringsbiljetten (20€) ska köpas i tävlingsinfo.

Cyklar parkeras i tävlingscentrum. Parkering är gratis. Det finns en egen vägvisning till tävlingscentrum för cyklister.

Husbilar och husvagnar

Husbilar och husvagnar kommer att köras sina egna parkeringsområden norrifrån via Lepistöntie och söderifrån via Kustavintie- Mietoistentie-Vallaistentie-Vehmaantie. Följ anvisningar!
Området, dit varje husbil/-vagn visas till, beror på tidspunkten då man kommer till Mynämäki och situationen i olika parkeringsområden. Det är inte möjligt att reservera en plats på en viss parkeringsplats. Avståndet från parkeringen till tävlingscentralen är ca 2 km.

Till alla som har reserverat och betalat sin plats på förhand får en parkeringsbiljett vid ankomst (man måste kunna berätta på vilket namn platsen har reserverats). Parkeringsbiljetten bör hållas synlig på insidan av vindrutan tills avgången. Husbilarnas och husvagnarnas parkeringsområden är öppna från fredag den 17 juni kl. 10.00.

Föreningsbussar

Föreningsbussarna visas till tävlingscentralens avlastningsplatser i nordöstra sidan av tävlingscentrum (Kivistöntie). Kivistöntie är en enkelriktad väg under helgen från sydost till nordväst. Det tillåts ingen annan trafik förutom föreningsbussar, service- och räddningsbilar samt privat trafik till tomterna.

Vägvisning för föreningsbussar börjar på samma ställe som för andra bilar. OBS! De föreningbussar som kommer söderifrån åker längs riksväg 8 ända tills korsningen av Kivistöntie.

Avlastning sker i ankomstordningen. Det tas högst 10 bussar samtidigt till avlastningsområdet. Köandet sker några kilometer ifrån avlastningsområdet. Trafikövervakare hänvisar köandet samt avlastningen. Följ anvisningar!

Trafikövervakare delar ut kördirektiv till parkering och lastningsinstruktioner för söndagens avgång.
På lördag, efter avlastningen, hänvisas föreningsbussar at åka ut via Asematie till Riksväg 8 mot långtidsparkeringen.

Reservera tid också för hemresan, det kommer att vara mycket trafik på utgående vägar.