SAAPUMINEN

Luethan saapumisohjeet tarkkaan jo hyvissä ajoin ennen lähtöäsi kohti Mynämäkeä. Varsinkin henkilöautoilla saapuvien on syytä tutustua ajosuuntaohjeistukseen tarkasti.

Junalla saapuminen:

 

Jukolan viestin kunniaksi VR ajaa normaaleja junavuorojaan perjantaista 17.6. sunnuntaihin 19.6. asti Turusta Mynämäkeen ja takaisin. Mynämäen rautatieasemalta pääset kilpailukeskukseen kävellen (etäisyys noin 4km) tai järjestäjän Jukola-bussilla (https://jukola.com/2022/jukola-bussi/ ). Jukola-bussin aikataulut seuraavat junien aikatauluja.

 

Junaliput voit ostaa suoraan VR:n sivuilla.

Julkisella bussilla saapuminen:

Mynämäkeen aivan kilpailukeskuksen tuntumaan pääsee helposti myös bussilla. Sekä Matkahuollon että Onnibussin vuorot pysähtyvät kisakeskuksen läheisyydessä. Kisapaikalle pääsee etelästä päin Turusta sekä pohjoisesta päin Porista. Lisäksi TLO:n paikallisliikenteen linjat 118 ja 119 liikennöivät Turusta Mynämäkeen ja takaisin. Paikallisliikenteen aikataulut ja hinnastot löytyvät täältä.

Henkilöautolla saapuminen:

Henkilöautoja varten on varattu runsaasti parkkitilaa pelloilta noin 2 km etäisyydeltä kilpailukeskuksesta. Muistathan seurata opasteita, vaikka navigaattori neuvoisikin kulkemaan toista reittiä! Kilpailukeskus sijaitsee hyvin lähellä valtatietä 8, mutta etelästä tulevaa henkilöautoliikennettä ei ohjata Mynämäkeen asti suoraan valtatietä pitkin, jotta valtatie ei tukkiintuisi. Invaparkkipaikka sijaitsee kilpailukeskuksessa ja sinne on omat opasteet.

Kilpailukeskukseen tuleva liikenne ohjautuu kahdesta eri suunnasta. Saapuvan liikenteen toivotaan noudattavan alla olevan kartan osoittamia lähestymissuuntia. Jyväskylä/Keski-Suomi Porin kautta, ja Jyväskylän itäpuolelta saapuvat Tampereen kautta.

Opastuksen alku

Helsinki – Turku Moottoritie: Liittymä nro 8, käänny kohti Naantalia tielle E18.
Valtatie 9:n (Tampere) ja Valtatie 10:n (Hämeenlinna) suunta: E18 -tien liittymä, käänny kohti Naantalia.
Valtatie 8 (pohjoisesta): Muutama kilometri ennen Mynämäkeä
Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 17.6.2022 klo 7.00, ja niitä on noudatettava.

Kaikki etelästä tuleva liikenne (pl. bussit, inva, VIP ja media) ohjataan pysäköintialueille Kustavintien (192) ja Mynämäentien (1930) kautta.

Liikenne ruuhkautuu, joten varatkaa riittävästi aikaa saapumiseen kilpailukeskukseen. Ruuhkautuminen on todennäköisintä lauantaina klo 10-14 välisenä aikana.

Jukolan liikennetilanteesta kerrotaan Yle Radio Suomen Turun lähetyksissä taajuudella 94,3 MHz.

Henkilöautojen pysäköintipaikat ovat maksullisia ja pysäköintiliput ovat ostettavissa kilpailuinfosta tai pysäköinnistä poistuttaessa. Henkilöautojen pysäköintimaksu on 20 euroa kilpailukeskuksesta ostettuna ja 25 euroa pysäköintialueelta ostettuna. Pysäköinnistä poistuttaessa käy käteis- ja korttimaksu. Pysäköintiliput tarkastetaan koko tapahtuman ajan poistuttaessa. Huomaa, että pysäköintimaksun suorittaneet ajoneuvot ohjautuvat jonottamatta omaa kaistaansa ulos pysäköinnistä.

Parkkipaikoille on kyltit sekä opastus. Parkkialueelle P4 ajetaan pohjoisesta Lepistöntien kautta (seuraa opasteita). Etelästä tultaessa alueille P1 ja P6 ajetaan Mietoistentien kautta (opastus alkaa tieltä 8 Kustavintien risteyksestä).

Osa pohjoisen suunnasta tulevista autoista saatetaan ohjata P5-alueelle Asemantien risteyksestä. Seuraa ehdottomasti liikenteenohjaajien ja opasteiden neuvoja!

Moottoripyörille (ja mopoille) on varattu oma pysäköintialue Vanha Turuntien läheisyydestä. Seuraa opasteita. Moottoripyörien parkki on myös maksullinen (20 euroa kilpailukeskuksesta ostettuna ja 25 euroa pysäköintialueelta ostettuna). Maksu tarkistetaan pois lähtiessä.

VIP-, Kauppias-, GPS- ja Media-paikoituslipulla varustetut autot ohjataan kilpailukeskuksen tuntumassa oleville kahdelle pysäköintialueelle Vanha Turuntien varrella. Alueelle ei pääse ilman asianmukaista pysäköintitunnusta. Pidä pysäköintilippu auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä saapuessasi. Nämä pysäköintiliput ovat henkilökohtaisia ja käyttöä valvotaan.

INVA-korttia tuulilasissa pitävät liikuntarajoitteiset ohjataan omaan pysäköintiin kilpailukeskukseen. Pysäköintilippu (20 €) lunastetaan kilpailuinfosta.

Polkupyörien pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa. Pysäköinti on maksuton. Kilpailukeskuksen läheisyydessä on pyöräilijöille opastettu oma lähestymisreitti.

Matkailuautot ja-vaunut

Matkailuautot ja matkailuvaunut ajatetaan parkkialueille Mynämäen pohjoispuolelta Lepistöntien kautta. Etelästä saapuvat matkailuautot ja -vaunut kulkevat reittiä Kustavintie – Mietoistentie – Vallaistentie – Vehmaantie. Seuraa opasteita!

Alue, johon kukin matkailuauto tai -vaunu ohjataan, riippuu alueiden täyttöasteesta. Etukäteen ei voi varata paikkaa miltään tietyltä alueelta. Jokaiselta matkailuauto/-vaunualueelta etäisyys kilpailukeskukseen on noin 2 km.

Kaikille paikan etukäteen varanneille annetaan matkailuajoneuvon pysäköintilupa alueelle ajettaessa (pitää osata kertoa, millä nimellä paikka on varattu). Pysäköintilupa on pidettävä auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä poistumiseen asti.

Matkailuajoneuvojen P-alue on avoinna perjantaista 17.6. klo 10.00 alkaen.

Seurabussit

Seurabussit opastetaan kilpailukeskuksen koillispuolelle Kivistöntien varrella sijaitsevalle purkualueelle. Kivistöntie on muutettu kilpailun ajaksi yksisuuntaiseksi kaakosta luoteen suuntaan, eikä tiellä sallita muuta ajoneuvoliikennettä, huolto- pelastus- ja tonttiliikennettä lukuun ottamatta.

Opastus alkaa samoista pisteistä kuin henkilöautoliikenteellä. HUOM! Etelästä saapuvilla henkilöauto- ja seurabussiliikenne erkanevat VT8:lla Kustavintien liittymässä, josta seurabussit jatkavat suoraan VT8:n ja Kivistöntien risteykseen.

Seurabussien purku tapahtuu saapumisjärjestyksessä. Purkupaikalle pääsee korkeintaan 10 bussia kerrallaan, jonotusalue on muutaman kilometrin päässä purkualueesta. Liikenteenohjaajat ohjaavat seurabussien odotusta ja purkupaikkatoimintaa. Ohjeita on ehdottomasti noudatettava.

Liikenteenohjaajat jakavat seurabusseille bussien saapuessa ajo-ohjeen seurabussien bussiparkkiin sekä lastausohjeen sunnuntaita varten.
Seurabussit ohjataan lauantain tulovaiheessa purkamisen jälkeen pois alueelta Asemantien kautta Valtatie 8:lle, ja sieltä edelleen kaukoparkkeihin etelän suuntaan.

Varaudu liikenteen ruuhkautumiseen myös kotimatkalla.