JUKOLA LYHYESTI

 

Jukolan viesti on suurin suomalainen urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti. Kesällä 2022 Mynämäessä suunnistetaan 73. Jukolan viesti ja 44. Venlojen viesti – tapahtumalta löytyy siis jo pitkät perinteet! Lukkari-Jukolaan Mynämäkeen odotetaan 20 000 suunnistajaa kilpailemaan ja nauttimaan kesän parhaasta suunnistustapahtumasta.

 

Ohjelma

 

Jukola-viikonloppu alkaa perinteiseen tapaan lauantaina iltapäivällä starttaavalla Venlojen viestillä, jossa naiset mittelöivät mestaruudesta neljän osuuden ajan. Miehet päästetään metsään illan hämärtyessä ja viesti kulkee läpi yön seitsemän suunnistajan viemänä. Jukolan viestin voittaja selviää varhain sunnuntai-aamuna.

Venlojen viestissä saavat kilpailla vain naiset, mutta Jukolaan viestiin voivat osallistua kaikki. Molemmissa viesteissä on kuitenkin ikäraja 15 vuotta. Viesteissä suunnistavalta ei vaadita suunnistuslisenssiä, joten osallistuminen on helppoa. Nykyisin starttiviivalla olevista joukkueista suuri osa onkin koottu työpaikalta, sukulaisista tai kaveriporukasta.

 

Kuva: Pasi Kolinummi


 

Jukolan taikaa

 

Jukola on suunnistajien vuoden kohokohta. Ainutlaatuinen tunnelma houkuttelee suunnistajat kerääntymään paikalle vuosi toisensa jälkeen. Jukolan viehätys perustuu tasa-arvoiseen lähtöasetelmaan: maailman huiput ja kuntoilijat suunnistavat samat radat. Metsässä vilistää tuhansia kilpailijoita, joten yksin ei tarvitse suunnistaa.

Tunnelmasta voi nauttia myös talkoolaisena, tutun joukkueen kannustajana ja huoltajana tai yleisönä. Jukolan kisakeskus on kuin pellolle rakennettu pieni kaupunki, jossa riittää puuhaa ja katseltavaa jokaiselle. Kilvoittelun seuraamisen ohella kisakeskuksessa voi nauttia ravintolapalveluista, shoppailusta urheilukaupoissa, ohjelmalavan tapahtumista, telttailusta kesäyössä tai vain iloisen värikkään väkijoukon jännityksen- ja riemunsekaisesta vilinästä.

Lukkari-Jukola Mynämäessä sijaitsee aivan Turun tuntumassa, joten paikalle saapuminen on helppoa oman auton lisäksi myös julkisilla. Katso täältä tarkemmat saapumisohjeet.

Mynämäessä nähdään!