VALIOKUNNAT

Jukolan viestin kisakeskus on kuin kylä, josta löytyy monenlaisia tehtäviä eri alojen osaajille. Maailman suurinta suunnistusviestiä on joka vuosi tekemässä yli 1500 talkoolaista. Liity mukaan itsellesi sopivaan jaostoon! Talkoolaiset rekisteröityvät Lyyti-ilmoittautumisjärjestelmässä.

 

Areenatuotanto

Areenatuotantovaliokunnan tehtävänä on mahdollistaa miellyttävä viestin seuraamiskokemus sekä paikan päällä kisakeskuksessa että television välityksellä.
Kisakeskuksessa olevia talkootehtäviä ovat esimerkiksi:
-Kilpailun televisioinnin sekä kilpailukeskuskuulutuksen vaatiman infran rakentaminen kilpailukeskukseen ennen viestiä ja purku viestin jälkeen. (Sopii henkilöille, jotka haluavat ja osaavat tehdä konkreettista käsillään)
-Ylen toimittajien avustavat tehtävät (sopii rohkeille ja hyvät vuorovaikutustaidot omaaville henkilöille)
-GPS-laitteiden jako (sopii järjestelmällisille ja ”asiakaspalveluhenkisille” henkilöille)
-JukolaLiven eli kansainvälisen nettilähetyksen avustavat tehtävät (sopii kielitaitoisille, markkinoinnista kiinnostuneille ja innokkaille henkilöille, tietoteknisestä osaamisesta on hyötyä)
Kisakeskuksen talkootehtävät eivät vaadi suunnistustaitoa.
Maastossa olevia talkootehtäviä ovat:
-rastivaroittajat (ilmoittavat maastosta kärkisuunnistajien liikkeistä tv-ohjaajalle)
-rastimanagerit (tv-kuvausrastin avustavat työt)
-radion oppaat (maastossa liikkuvien radion toimittajien eli ”kuiskaajien” opastusta)
Maastossa olevat talkootehtävät vaativat suunnistustaitoa ja yli 15-vuoden ikää.
Lisätietoja antaa areenatuotantovaliokunnan johtaja Sami Aalto 040-300 0771, sami.aalto(at)jukola.com

AREENATUOTANNON KAIKKI TALKOOTEHTÄVÄT ON SAATU JO TÄYTETTYÄ.

 

ICT-asiat ja tulospalvelu


ICT- ja tulospalveluvaliokunta tuottaa kilpailuun osallistuville joukkueille oikeat tulokset, siirtää online-väliajat tulospalveluohjelmaan, julkaisee kilpailun tulokset reaaliaikaisesti internetissä, televisiossa sekä kilpailukeskuksen video- ja tulostauluilla. Valiokunta tuottaa myös kilpailukeskuksessa ja maastossa tarvittavat tietoliikenneyhteydet sekä yhteydet medialle ja yleisölle.
ICT-valiokunnassa tarvitaan runsaasti talkoolaisia kilpailijoiden sisäänlukuun ja maaliintulon jälkeen emit-kortin lukemiseen tietojärjestelmää. Työ ei vaadi suunnistustaitoa, eikä merkittäviä ATK taitojakaan.
ICT-valiokunta rakentaa tietoverkon kisakeskukseen, tähän työhön tarvitaan talkoolaisia. Työ on pääasiassa piuhojen vetoa ja se ei vaadi erityistaitoja.
ICT-valiokunta toimii myös kilpailun yleisenä ATK-tukena muille valiokunnille ja mm. kauppiaille. Tähän työhön kaivataan normaalia osaavampia ATK henkilöitä.
Suurin osa tehtävistä ei vaadi suunnistustaitoa.
Valiokunnan johtaja Antti Suonpää, 040-5329450, antti.suonpaa(at)jukola.com

 

Kartta ja rata


Kartta- ja ratavaliokunta teettää kilpailualueen ja harjoitusmaastojen kartat sekä hoitaa kilpailutapahtuman ja harjoitusten ratamestaritehtävät. Ennen tapahtumaa on muun muassa kilpailun kartat painatettava, lajiteltava ja pussitettava, valmistettava rastirakenteet ja huolehdittava rastien teknisestä valmiudesta ja toimivuudesta. Valiokunnan on hoidettava myös rastien kilpailujen aikainen valvonta ja kilpailun jälkeinen purku. Myös juomarastien toiminta kilpailun aikana kuuluu kartta- ja ratavaliokunnalle. Suunnistustaito ei ole välttämätöntä kaikissa toiminnoissa.
Valiokunnan johtaja Pekka Lapila, 050 5485833, pekka.lapila(at)jukola.com

 

Kenttä ja huolto


Kenttävaliokunta vastaa sähkö- ja vesihuollosta sekä pesualueen suihkujen ja saunojen toiminnan varmistamisesta. Sähkö- ja LVI -huoltoon tarvitsemme alan osaajia, jotka saavat varmistettua huollon toimivuuden Jukola -viikonlopun aikana. Kenttävaliokunta huolehtii kilpailukeskuksen rakentamisesta ja purkamisesta. Kilpailukeskukseen tarvitaan rakentajia erityisesti pari viikkoa ennen Jukola-viikonloppua ja purkajia viikko tapahtuman jälkeen. Jokaiselle, jolla pysyy pora ja saha kädessä, löytyy hommia!

Huoltovaliokunnan vastuulle kuuluvat Lukkari-Jukolan ajoneuvot ja niiden poltto- ja voiteluainehuolto, roskahuollon kuljetustehtävät ja wc- tarvikkeiden täydennys osana tapahtuman ympäristöasioita. Lisäksi huoltovaliokunta vastaa tapahtuman tarvikehankinnoista ja varastotoinnista. Huoltovaliokunnan talkoolaisia ovat myös eko-oppaat, jotka ohjeistavat lajittelua kilpailukeskuksen ytimessä ja toimivat yleisinä Jukolan jätehuollon asiantuntijoina.
Edellä mainitut tehtävät sijoittuvat pääosin Jukolan kylän ytimeen Mynämäen urheilukeskuksessa.
Tehtävät eivät vaadi suunnistuskokemusta ja niihin annetaan perehdytys ennen tapahtumaa.
Valiokunnan johtaja on Reima Rantanen, 0400-676510, reima.rantanen@lh.nousiainen.fi

 

Kilpailutoiminnot kilpailuvaliokunnassa 


Kilpailuvaliokunnan tehtäviin kuuluvat emit-nollaus, lähdöt, vaihdot, maaliintulot, uusintalähdöt ja varakarttatoiminnot. Myös kenraaliharjoituksen järjestäminen kilpailuviikolla kuuluu kilpailuvaliokunnalle. Kyseiset tehtävät sijoittuvat tapahtuman ytimeen Mynämäen urheilukeskuksessa. Tehtävät eivät vaadi suunnistuskokemusta ja ne on helppo oppia annettavan perehdytyksen avulla.
Valiokunnan johtaja Heikki Stenberg, 040 8683105, heikki.stenberg(at)jukola.com

 

Liikenne ja turvallisuus


Liikenne- ja turvallisuusvaliokunnan työ on suurelta osin yhteistyötä eri viranomaisten ja organisaatioiden kanssa. Valiokunnan tehtäviin kuuluvat muun muassa liikenteenohjaus, pysäköintijärjestelyt, ensiapu ja lääkintä, pelastuspalvelut sekä järjestyksenvalvonta. Talkoolaisia tarvitaan erityisesti liikenteenohjauksessa. Toiveissa on, että liikenteenohjaajat ovat paikallisia, sillä paikallistuntemuksen avulla Jukolan kävijöitä pystytään palvelemaan mahdollisimman sujuvasti.
Valiokunnan johtaja Jari Ukkonen, 040 7748828, jari.ukkonen(at)jukola.com

 

Markkinointi ja talous


Talous- ja markkinointivaliokunta huolehtii taloudenpidosta ja hankkii Jukolaan yhteistyökumppaneita sekä vastaa Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta. Valiokunta hoitaa yhteydenpidon tapahtuman yhteistyökumppaneiden suuntaan ja markkinoi tapahtumaa kilpailu- ja harrastejoukkueille sekä yleisölle niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Valiokunta vastaa myös kutsuvierastoimintojen järjestelyistä.
Valiokunnan johtajat: Markkinointi Jussi Karttila, 0400 199 528, jussi.karttila(at)jukola.com ja Talous Jukka Taimisto, 050 554 2590, jukka.taimisto(at)jukola.com

MARKKINOINTIVALIOKUNNAN KAIKKI TALKOOTEHTÄVÄT ON JO SAATU TÄYTETTYÄ.

 

Ohjelma


Ohjelmavaliokunta vastaa tapahtuman avajaisten, Jukola-juhlan, palkintojenjakojen, metsäkirkon ja lastenmaailman järjestelyistä.
Valiokunnan johtaja Henri Terho, 040 737 3084, henri.terho(at)jukola.com

 

Ravintola ja ruokahuolto


Ravintolavaliokunnan tehtävänä on ruokkia nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat. Jukolassa tarjoillaan noin 30 000 ruoka-annosta ja juodaan 30 000 kupillista kahvia.
Valiokunnan johtaja on Pertti Laitinen.

 

Toimisto


Toimistovaliokunnan alla toimivat kilpailijoiden, yleisön ja talkoolaisten infopisteet kilpailun aikana. Tehtäviin kuuluvat muun muassa joukkuemateriaalien ja palautuskarttojen jakaminen sekä kilpailijoiden ja yleisön neuvonta eri kielillä. Erityisesti tällä hetkellä kaipaamme ihmisiä koulumajoituksen valvontaan.
Valiokunnan johtaja Mirkka Maisila, 040 561 7173, mirkka.maisila(at)jukola.com

 

Viestintä ja media


Viestintävaliokunta huolehtii Jukolan kotisivujen ja some-kanavien sisällöntuotannosta sekä tiedotteiden jakelusta. Tapahtumaviikonloppuna tarjoamme median edustajille mediakeskuksen palvelut, opastusta kuvauspaikoille ja haastateltavien löytämiseen. Tiedotukseen tarvitaan kirjoittavia toimittajia, valokuvaajia, nettisivuosaamista, sometusapua, kääntäjiä ja mediakeskuksen asiakaspalvelijoita.
Valiokunnan johtaja Sanna Nyman, 040 5962200, sanna.nyman(at)jukola.com