5 SYYTÄ KOKEA JUKOLA PAIKAN PÄÄLLÄ

1. Jukolan tunnelma

Jukolan tunnelma on kokemisen arvoinen, vaikka et ymmärtäisi suunnistuksesta mitään. Iloinen ja värikäs kansa kokoontuu viettämään vuoden suurinta juhlaa säässä kuin säässä. Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä on jotakin maagista!

Kuva: Marjo Lalli

 

2. Jukola on Suomen suurin urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti.

Jukolan viehätys perustuu tasa-arvoiseen lähtöasetelmaan: maailman huiput ja kuntoilijat suunnistavat samat radat. Jukola on monelle suunnistajalle kesän kohokohta, eikä sitä turhaan kutsuta suunnistajien jouluksi. Jukolaan saapuu suunnistajia ympäri maailmaa joka vuosi, joten sekin kertonee tapahtuman hohdosta. Koko viesti on seurattavissa kisakeskuksessa suurilta screeneiltä asiantuntevan kuuluttajan selostamana.

Kuva: Ilpo Kuparinen

 

3. Huikeat Jukola-tarjoukset ja shoppailu.

Viikonlopun aikana kannattaa varata aikaa myös shoppailuun, sillä Jukolasta löytää usein vuoden parhaat tarjoukset. Paikalla on perinteisesti suuria urheilukauppoja kuten Intersport ja Suunnistajankauppa, mutta myös muita pienempiä. Tule päivittämään uusi urheiluvarustus tai tekemään löytöjä esimerkiksi Jukola-kauppaan.
 

4. Puuhaa koko perheelle. 

Jukolan kilpailukeskus on kuin pellolle rakennettu kaupunki, joka yhden kiihkeän viikonlopun elettyään katoaa vuodeksi noustakseen jälleen seuraavana kesänä uuteen paikkaan. Kilpailukeskuksesta löytyy jokaiselle jotakin. Kisaa seuratessa voit nauttia kesän parhaan kenttälounaan laajasta valikoimasta. Kenties löydät päivän aikana ainakin yhden rastin – mallasrastin. Kokemisen arvoisia juttuja on myös perinteinen Jukola-sauna, jonka lauteille voi hypätä kuuntelemaan metsästä selvinneiden tarinoita, vaikka ei itse olisi suunnistanutkaan. Jukolasta löytyy aina puuhaa myös perheen pienimmille.

Kuva: Antti Harkko

 

5. Pääsy tapahtumakeskukseen on ilmainen

Jukolan tunnelmaa kannattaa tulla aistimaan koko perheen voimin. Pakkaa reppu mukaan – Mynämäessä nähdään!