Lukkari-Jukola avslutades med prisutdelning och överlämning av flaggan

Kuva Lipun luovutus_1080

Bildtext: Petri Paukkunen, Mirkka Maisila och Reima Rantanen från arrangörskommittén överräckte Jukolaflaggan till Borgå-Jukolas arrangörre, OK Trians Heidi Liljeström och Kalevi Ilonen. De tre topplagen i Jukolakavlen bevittnade överräckningen i bakgrunden.

Solen spred värme över Lukkari-Jukolas avslutningsfest I Virmo, då man delade ut priser till de 25 bästa lagen i nattens Jukolakavle.

För tredje gången i svit gick segern till Stora Tuna IK. Föreningen belönades med det nya vandringspriset Havuoksa, rauhan viiri (”Barrgrenen, fredsvimpeln”) som utgör förstapris under sju Jukolakavlar med början 2022.

Tvåa i Jukolakavlen kom OK Ravinen, också från Sverige, medan det tredje priset gick till Norska NTNUI. Bästa finländska förening var Kalevan Rasti som kom i mål som femma.

Borgå kallar i nästa år

Arrangörerna för Lukkari-Jukola kunde dra en lättnadens suck när man överlämnade Jukolaflaggan till arrangörerna för Jukolaveckoslutet 2023. Borgå-Jukola arrangeras i Ebbo, sydost om Borgå centrum, 17-18.6.2023.