Mynämäki odottaa Jukolaa

Mynämäen kunnan sivut 22.10.2021

YLLÄ: Mynämäen kunnan verkkosivuston etusivu 22.10.2021

 

Jukolan viesti on merkittävä tapahtuma koko Mynämäen alueelle. Maailman suurin viestisuunnistuskilpailu tuo tapahtumaviikonloppuna alueelle jopa 50 000 kävijää, joten pienen kunnan väkiluku hetkellisesti moninkertaistuu. Tapahtuman iso merkitys seutukunnalle tulee ilmi, kun pistäytyy Mynämäen kunnan verkkosivulla. Sinne on tämän artikkelin julkaisupäivänä 22.10.2021 hyvin näkyvästi nostettu esille Jukolan logo, linkki suunnistustapahtumaan ja artikkeli Jukola-organisaation tulossa olevasta tiedotustilaisuudesta kuntalaisille. Hyvästä näkyvyydestä ja yhteistyöstä on molemmin puolin hyötyä.

 

Tavoitimme Mynämäen kunnan työntekijöistä liikunta- ja nuorisopalveluvastaavan Marja Kanniston, kulttuuri- ja kirjastovastaavan Viktoria Kulmalan sekä Mynämäen yritysasiamiehen Matti Heleniuksen ja selvitimme, millainen paikka Mynämäki on. Lue alta vinkit muun muassa siitä, mitä he neuvovat ja kannustavat Mynämäessä näkemään ja puuhaamaan.

 

60°40′45″N, 021°59′20″E

 

Mynämäki on paikkana turvallinen ja nykyaikainen kunta, jossa on hyvä ilmapiiri. Kunta ja yhdistykset toimivat aktiivisesti asukkaiden hyväksi. Mynämäessä on monipuoliset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet ja erinomaiset sivistyspalvelut. Myös Mynämäen Korkeatasoinen lukio on sijoittunut vuodesta toiseen koko maan vertailussa kärkisijoille.

 

Mynämäen moderni terveyskeskus valmistui 2021.

 

Mynämäki sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla. Moottoritietä pitkin 30 km:n matka Turkuun taittuu alle puolessa tunnissa. Uuteenkaupunkiin on matkaa 45 km ja Raumalle 60 km.

Mynämäessä parasta on yhteisöllisyys ja vilkas järjestötoiminta. Tekemistä, monipuolisia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia on tarjolla kaiken ikäisille. Mynämäen kuntakeskus on elävä, ja monipuolisuutta Mynämäkeen tuovat sen pienet idylliset kylät kirkkoineen. Nämä myös kertovat alueen rikkaasta historiasta. Mynämäki tarjoaa monipuoliset luonto- ja virkistysmahdollisuudet, eikä luontoon ole koskaan pitkä matka. Mynämäessä liikunta on keskeinen ja tärkeä asia ja luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia maastolajeja. Tämän vuoksi on hienoa, että Jukolan viesti suunnistetaan kesällä 2022 juuri Mynämäessä.

 

Puuhaa koko perheelle

 

Mynämäen leikkipuistot ja uimarannat pitävät huolen, että perheen pienimmätkin viihtyvät reissussa mukana. Jukolaleiriin tai kisamatkaan on helppo yhdistää kulttuuria ja historiaa kesäteatterin, museoiden tai kirkkojen muodossa. Suunnistuksesta väsynyttä päätä tai jalkoja voi käydä palauttelemassa uimahallissa tai ottaa lajikokeiluun vaikkapa melonnan Mynäjoessa tai frisbeegolfin Mynämäen urheilukeskuksessa. Mietoistenlahdella pääsee luontopolulle, eikä Kurjenrahkan kansallispuistoonkaan ole pitkä matka. Lukkari-Jukolan yhteydessä kesällä 2022 Mynämäellä vietetään Mynä-Mynä-maan avajaisia, jossa entiselle purkukuntoiselle vanhainkodille on annettu uusi elämä taidetalona. Tätä taidemaailmaa kannattaa suunnata ihailemaan koko perheen voimin.

Lisätietoa kunnasta sekä liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksista löytyy täältä.

 

Mynämäen kunta toivottaa suunnistajat tervetulleiksi harjoittelemaan ja myöhemmin Jukolaan ja vinkkaa, että Mynämäkeen kannattaa tutustua laajemminkin!