Kokemukset siirtyivät Turussa 30.10.2021

Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen tiedonsiirtopalaverissa 30.10.2021

Kuva: Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen johdattelee kokoukseen tulleita. Tulevan Lukkari-Jukolan vastuuhenkilöistä kilpailunjohtaja Petri Paukkunen ja pääsihteeri Mirkka Maisila odottavat pöydän takana omaa esitysvuoroaan. Kuulijat seuraavat tarkkaavaisina.  

Perinteeksi muodostunut Jukola-tiedonsiirtopalaveri pidettiin tällä kertaa Turussa. Tämän kokoontumisen tarkoituksena on saada tieto siirtymään, kuin viestikapula ikään, kunkin vuoden järjestäjältä seuraaville. Pienryhmissä eri vastuualueet kuulivat Rovaniemen Napapiiri-Jukolan 2021 kokemuksia ja ottivat niistä onkeensa. Samaten keskusteltiin vilkkaasti myös tulevien Jukoloiden järjestämisistä.

Alkuun kuulimme myös Mynämäen kunnanjohtajan Seija Österbergin lämpimät terveiset suunnistusväelle. Mynämäen kunta odottaa kovasti Jukolaa, mutta niin tuntuvat odottavan myös suunnistajat ja talkoolaiset. Hyvillä mielin olivatkin tulevien Jukoloiden talkoolaiset kuulemassa evästyksiä ja viettämässä mukavaa päivää Turun AMK:n toimivissa tiloissa.

Keskeisimmät toimihenkilöt olivat tulleet Rovaniemeltä asti kertomaan kokemuksiaan, joita tulevat järjestäjät kuuntelivat herkällä korvalla. 160 kokoustajaa ja vielä 30 innokasta etäyhteyksillä kokoontui kokemusten keruuseen. Onkohan missään muussa urheilulajissa tai kulttuuritapahtumassa yhtä vaivatonta ja sujuvaa tiedonvaihtoa järjestäjien välillä? Mynämäen ison joukon lisäksi oli mahtavaa nähdä Porvoo Borgå Jukola 2023:n täysi linja-autollinen vastuuhenkilöitä. Näyttää siis, että Porvoossakin ovat Jukola-järjestelyt hyvällä mallilla – valtakunnassa kaikki hyvin!

Kokoukseen osallistuivat siis seuraavat Jukola-järjestäjät:

2021 Rovaniemi 

2022 Mynämäki

2023 Porvoo

2024 Kauhava

2025 Mikkeli

2026 Kotka

Kuten tästäkin listasta näemme, Jukolan järjestäminen ei ole mikään sprinttipyrähdys. Pitkän rupeaman ajalle pitää löytyä vetäjä ja monia muita vastuuhenkilöitä. Isoin rypistys toki on vasta kisaviikonloppuna, viikko ennen juhannusta. On hienoa kuulua tähän hyväntuuliseen, osaavaan joukkoon. Tervetuloa mukaan!