Rastipukkien teko alkoi

Rastipukkeja tekemässä Pekka Lapila, Verneri Venojärvi, Arto Etu-Huitti ja Mika Helander. Kuva: Maippi Antikainen. Pukkiryhmään kuuluu myös Eero ja Mika Lapila sekä taustajoukkoja.

Lukkari-Jukolan ratasuunnittelu on edennyt niin, että rastipukkeja voidaan lähteä tekemään. Ratamestarit ja rastipukkimestarit olivatkin viime viikonloppuna tekemässä pari esimerkkirastia vielä ennen lumien tuloa.

Jukolan ohjeistuksessa on hyvät ohjeet rastien rakentamisesta. Maastossa tarkistettiin vielä monia yksityiskohtia, jotka pitää ottaa huomioon. Pukkien sijoittelussa otetaan huomioon mm. etäisyys rastilipusta, leimausväljyys ja läpijuostavuus. Lisäksi pukin korkeus, rakenteen tukevuus ja pukkien lukumäärä pitää myös olla kohdillaan. Kun nämä asiat varmistetaan joka rastilla, saadaan lopputuloksena sujuva, esteetön leimaus kaikille kilpailijoille. Kokeneet pukkien rakentajat tekivät pukit sutjakkaasti ja laadukkaasti. Vielä kuitenkin jäi useita kymmeniä rasteja tehtäväksi, mutta rakentamisaikataulut ovat jo sovittuna.