Esittelyssä Lukkari-Jukolan pääsihteeri Mirkka Maisila

Viime elokuusta saakka Liedon keskustassa Lukkari-Jukolan toimistolla on näkynyt pieni, poninhäntäpäinen nainen istumassa tiiviisti tietokoneen ääressä kännykkä korvalla. Kyseessä on Lukkari-Jukolan pääsihteeri Mirkka Maisila, joka pitää kisojen langat tiiviisti käsissään.

Pääsihteeri on Lukkari-Jukolan ainoa palkallinen työntekijä. Hänen tärkein tehtävänsä on mahdollistaa koko organisaation työn tekeminen helpoksi sekä toimia kilpailujohtajan oikeana kätenä. ”Selvittelen vastauksia mitä erilaisimpiin kysymyksiin ja haen taustatietoja. Hoidan kilpailijoiden asioita ja varmistan ilmoittautumisprosessin sujuvuuden, vedän toimistovaliokuntaa ja toimin koko kisojen järjestelytoimikunnan sihteerinä. Myös talkoolaisten vaatetus on vastuullani”, kertoo Mirkka monipuolisesta toimenkuvastaan.

Mirkka kertoo halunneensa olla isosti mukana rakentamassa Lukkari-Jukolaa. ”Tämä on sellainen ”Once in the lifetime” -tilaisuus ja pääsihteerinä minulle tarjoutui erinomainen mahdollisuus päästä sisään kisaorganisaatioon. Tämä on myös mukavaa vaihtelua siviilityöhöni lukion kieltenopettajana.

Kuvassa Mirkka mainiosti sujuneen avausosuuden jälkeen vuoden 2016 Venlojen viestissä. (Kuva: Jarmo Jokila)

Vaikka Mirkka tiesikin tehtävää hakiessaan mihin lähti, pääsihteerin tehtävä on tuonut mukanaan myös yllätyksiä. ”Asioiden eteneminen on välillä hidasta ja täytyy kestää sitä, että asiat ovat kesken: To do -listalla säilyvät samat asiat pitkään. Työ ei ole kovinkaan ennakoitavaa, mikä toisaalta tuo oman mukavan mausteensa tähän hommaan. Pääsihteeriltä vaaditaan ennen kaikkea järjestelmällisyyttä ja hyvää stressinsietokykyä.”

Lukkari-Jukolaa on toteuttamassa jo nyt satapäinen joukko vapaaehtoisia talkoolaista. ”Parasta pääsihteerin työssä on päästä tekemään Lukkari-Jukolaa yhdessä innokkaiden talkoolaisten kanssa. On mahtavaa huomata, miten ihmiset ovat valmiita pistämään omaa aikaansa ja energiaa siihen, että homma saadaan maaliin. Hienoa työssäni on myös tietynlainen vapaus: työpäivä ei ole tiukkaan aikataulutettu ja sen voi suunnitella varsin itsenäisesti.”

Mirkka odottaa ensi kesää rauhallisin mielin ja toivoo ennen kaikkea sitä, että Jukola saadaan vietyä läpi normaaliolosuhteissa. ”Odotan, että kaikki on niin hyvin valmisteltu, että voin vain käyskennellä kisapaikalla ja nauttia!”