Jukolan kartat on painettu

Kuva: Ratamestarit Pekka Lapila ja Maippi Antikainen valvomassa painatusta.

Kevät lähestyy ja kevätaurinko kurkkii pilvien takaa. Keväästä kertoo myös se, että Jukolan kartat on nyt painettu.

Alla ratamestarien terveiset painopaikalta:
”Painaminen on varsin salaista puuhaa, joten se on luokiteltu turvatyöksi. Ratamestarit valvoivat jokaisen kartan painovärejä, sen lisäksi, että ammattitaitoiset painajat tarkkailivat painojälkeä jokaisen radan kohdalla. Yhdelle painolevylle on digitulostettu kaksi rataa kerrallaan. Ratojen määrä on vielä salaisuus ja muutenkin huolehdittiin siitä, että kartta ja radat pysyvät salaisina. Mm. kokeiluversiot tuhotaan erillisesti, eikä normaalin jätteen mukana.”


Kuvassa kilpailunjohtaja Petri Paukkunen tutustumassa siihen, miten Lukkari-Jukolan kartat syntyvät.

Kuvat: Petri Paukkunen
Karttojen painatuksesta vastasi Grano.