LÄHTÖ JA RASTIT VALMIINA

Kuva: Rastinviejät saivat ohjeistuksen ennen rastien vientiä.

 

Rastikalusteet siirtyivät rastipisteille

Kun Lukkari-Jukolaan alkuun on aikaa vajaa viikko, kokoontuivat ratamestarit ja parinkymmenen hengen joukko kisakeskukseen valmiina viemään rastikalusteet niille tarkoitetuille paikoille. Ennen maastoon siirtymistä ratamestariryhmä antoi koulutuksen, miten tulee toimia.

Jukolan ratamestari Heikki Andersson tarkistaa että rastienviejän laatikossa on kaikki tarpeellinen.

Kullekin rastille tulevat emitit, ruuvit, koodit ja rastiliput olivat valmiiksi pakattuna muovipusseissa laatikkoihin. Kokeneimmat rastinviejät toimivat itsenäisesti, mutta osa myös pareittain. Repussa oli työkaluina akkuruuvinväännin, niittipistooli, ruuveja ja varatyökaluja. Samalla rastipukkien tukevuus tuli varmistettua.
Maastossa on yhteensä vajaat 150 rastia, joissa mukana TV-rasteja ja online-rasteja. Kullekin rastinviejälle tuli oma alue, jolla oli 10-20-rastia. Sunnuntaiaamuna urakka oli valmis.

Puolustusvoimat osallistuu rakentamiseen

Sunnuntai aamupäivänä puolustusvoimien yksikkö aloitti hommansa pystyttämällä ilmalla täytetyn lähtöportin. Sen verran oli iso laitos, että kaikkia apukäsiä tarvittiin. Portin paikallaan pysyminen varmistettiin betonisilla painoilla.

Puolustusvoimien yksikkö aloitti uarakkansa pystyttämällä lahtöportin.

 

Seuraavaksi ryhmä siirtyi majoitusalueelle, jossa urakkana 350 sotilasteltan pystytys. – Kun tänään aloitetaan, niin huomenna pystytys käy jo paljon nopeammin, yksikön päällikkö vakuutti.
Oman osastonsa vaatii tietoliikenneyhteyksien tekeminen TV- ja online-rasteille. Kuitua vedetään maastoon kolmen tukiaseman kautta.

Pesäpallokenttä muuttui alle vuorokaudessa

Kun lauantaina kenttä oli vielä pesäpalloleiriläisten käytössä, niin lauantaina yövalvontaryhmä ajankulukseen kantoi jo mainoskyltit paikoilleen odottamaan sunnuntain kiinnitysryhmää.Puolenpäivän aikaan kenttä oli jo aivan uudessa kuosissa. Vaihtopuomi oli paikoillaan, samaten karttatelineet, vaihtoon ja maaliin johtavat käytävät oli aidoitettu. Kilpailijoiden sisäänmeno- ja ulostuloreititkin oli jo aidoitettu.

Pesäpallokenttä muuttui aamupäivän tunteina suunnistusstadioniksi.

Timo ”Kokkens” Kokko oli ryhmänsä kanssa virittämässä vaihto- ja maaliintuloportin päälle kelloja ja sijoitusnäyttöjä. Joka puolella oli touhu päällä. Juomapaikkojen henkilökuntaa koulutettiin, lehdistötelttaa kalustettiin, lähtöalueen aidoituksia paranneltiin, tulospalveluryhmä oli ahkeroimassa. Ensiapualueen kalustaminen oli käynnissä. Kauppojen isot halliteltat ovat olleet pystyssä jo muutaman päivän.

Team Kokkens viritteli kelloja maalintulopostin päälle.

 

Kaiken tuleekin olla kunnossa, kun keskiviikkona illansuussa tapahtuman kenraaliharjoitus pyörähtää käyntiin noin sadan suunnistajan voimin. Myös saunamaailma on silloin käytössä.

 

Teksti ja kuvat: Jarmo Jokila