Lynx 2007 suuntaa rohkeasti Jukolan yöhön

Kuvateksti: Lynx 2007 suunnistaa Lukkari-Jukolassa numerolla 231 järjestyksessä Karri Kuusinen (vas.), Elias Nyman, Antti Isoherranen, Tuomas Kuusinen, Tuomas Vuorensola, Oliver Hellstedt ja Eemeli Leskinen.

 

Kirkkonummelaisen Lynxin nelosjoukkue ei ole mikä tahansa Jukola-joukkue. Saattaapa hyvin olla, että rohkeasti Lukkari-Jukolan yöhön lähtevä seitsikko on kisan historiassa kaikkien aikojen nuorin.

– Meillä on treeniporukassa sopivasti seitsemän vuonna 2007 syntynyttä, joten halusimme koota oman joukkueen ensikertalaisista, kertoo kolmannen osuuden suunnistava Antti Isoherranen.

Jukolan viestin sääntöjen mukaan joukkueen nuorimpia saavat olla 15-vuotiaiden sarjassa kilpailevat. Aikaisemmin heitä ei päästetty pisimmille osuuksille, mutta nykyään puhutaan vain suosituksesta. Mynämäessä viestin pisin on 16,8 kilometrin ankkuriosuus. Isoherrasen taival on toiseksi pisin: 14,9 kilometrin yöosuus.

– Hieman pitää himmata alussa vauhtia, että jaksaa. Paljon olen yöllä suunnistanut, ja keväällä kisasin jo ensimmäisen Tiomilani, joten ei jännitä kovin paljon.

Innokkaasti isojen miesten kisaan

Juoksujärjestyksen Lynx 2007 sai sovittua hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Jokaisen mielipide otettiin huomioon, mutta kuitenkin niin, että juoksujärjestys on hyvä. Eemeli oli ainoa, joka suostui olemaan ankkuri, ja sen tiesimme, että Antti pärjäisi parhaiten pitkällä yöllä, selvittää Elias Nyman.

Toisen osuuden suunnistava Nyman kertoo odottavansa kisaa innolla.

– Pääsee isojen miesten kisaan näyttämään itselleni ja muille – ja katsomaan tietysti, mikä meininki metsässä on, Nyman toteaa.

– Yllättävän vähän jännittää, mutta toki pientä jännitys on, sillä edellisestä yötreenistäni on aikaa ja edessä on ensimmäinen Jukola.

Nyman on Pihkaniskojen kasvatti, kaikki muut ovat aloittaneet kilpauransa Lynxissä. Joukkueen manageriksi ja sparraajaksi lupautui Marko Närvä, joka valmentaa seuran teini-ikäisiä junioreita.

Hirvittääkö luotsia keltanokkien hurja urakka?

– Ensin mietin, että mitenköhän pojat jaksavat pitkät osuudet, mutta toisaalta Tiomila jo näytti, että huoli on turha. Esimerkiksi Elias juoksi Ruotsissa Lynxin kakkosjoukkueen ankkurina ja selvisi oikein hyvin, Närvä kertoo.

Valmentajan mukaan joukkueen ensisijaisena tavoitteena on päästä hyväksytysti maaliin.

– Realistinen tavoite on, että ankkuri pääsisi aamulla metsään ennen uusintalähtöä.

Isoherranen puolestaan arvioi, että joukkue voisi yltää sijan 300 paikkeille, jos kaikki sujuu mallikkaasti. Ennakkoon pojat ovat saaneet paljon vinkkejä ja kannustusta.

– Niillä sijoilla, joilla me etenemme, voi huudella koodeja ja hyödyntää letkoja, Isoherranen tiivistää evästykset.