Venlojen viesti alkoi norjalaiskomennossa

Kuvateksti: Ykkösosuuden nopein, NTNUIn Ingrid Lundanes eteni vauhdikkaasti kohti maalia. Kuva: Juha Jokila

Suunnistuksen vanha viisaus kuuluu, että viestikilpaa ei voi vielä voittaa avausosuudella, mutta hävitä voi. Avausosuuden ykkössija on silti mieluisa saavutus niin Venlojen kuin Jukolan viestissä. Mynämäen metsästä ensimmäisenä vaihtoon viiletti norjalaisen NTNUI:n Ingrid Lundanes.

– Vaikka joukkueen lopputulos on tietysti tärkein, oli hienoa olla avauksen nopein. En ole kovin usein suunnistanut viestien avausosuuksia, ja Venlojen viestissäkin muistaakseni vain kerran. Tämä oli hauskaa, Lundanes säteili osuutensa jälkeen.

Avausosuuden paras suomalaissuunnistaja oli Paimion Rastin Ina Westerlund, joka saapui 7,5 kilometrin osuudelta kuusi sekuntia Lundanesin jälkeen.