Kuntosuunnistaja motivoituu Jukola-tunnelmasta

uusintalähtö

Jukolan viestin uusintalähdössä on mukana 2-7. osuuksien suunnistajia, jotka pääsevät omalle radalleen pari tuntia sen jälkeen, kun kilpailun voitto on ratkennut. Tatu Saari Suunta-Sepot 2 -joukkueesta on ollut montaa kertaa mukana yhteislähdössä, mutta se ei millään tavalla vaikuta hänen motivaatioonsa.

Yhteislähtö oli osaltani etukäteen tiedossa. Tämä helpottaa omaan suoritukseen valmistautumista, kun voi nukkua yön rauhassa eikä tarvitse seurata missä kaverit menevät.

Jukolaan Saari osallistuu tunnelman vuoksi, ei kilpailumielessä, vaikka hän onkin juniorisarjoissa ollut aktiivinen kilpailija ja edelleen osallistuu toisinaan suunnistuskisoihin. Suunnistus on hänelle äärimmäisen hyvä kuntourheilulaji, jossa on mukana myös muita elementtejä kuin pelkkä juokseminen.

Uusintalähtö tiedossa etukäteen

Maaseutunuoret Kaakko -joukkueen Kari Ståhlström starttasi uusintalähdössä ensimmäiseen Jukolan viestiinsä ja suorittamaan joukkueensa 6.osuutta. Joukkueesta oli siis uusintalähdössä kaksi viestinviejää. Ståhlströmin kaverina lähtöön valmistautui joukkueen ankkuri Kari Peltola, joka on ollut useita kertoja uusintalähdössä. Kummallekin oli etukäteen tiedossa, että oma lähtö tulee tapahtumaan uusintalähdössä, mutta joukkueen tavoite eli hyväksytty suoritus voi toteutua myös tällä tavoin.

Loppukiri kannatti

Vaikka uusintalähtö on kuntosuunnistajalle täysin hyväksytty asia, niin se ei tarkoita, etteikö kuntoilijakin motivoituisi pinnistelmään sen eteen, että joukkuetoveri välttää yhteislähdön. Mummo 70v -joukkueen “mummo itse” eli Pauliina Tienari oli metsän siimekseen kuullut kenttäkuulutuksesta, että vaihdon sulkeutumiseen on aikaa 4 minuuttia. Tienari on aktiivinen kuntosuunnistaja, mutta etenee nykyisin lähinnä reippaasti kävellen. Tiukka kiri viimeisillä sadoilla metreillä varmisti sen, että noin 15 sekunnin turvin perhejoukkueen 5. osuuden viestinviejä pääsi yllättäen matkaan ennen uusintalähtöä.
Joukkueemme ylitti itsensä, iloitsi Tienari.