Mynämäkeen maailman toiselta laidalta

Aston Key

 

Jukolan viestiin osallistui tällä kertaa ulkomaalaisia joukkueita 15 eri maasta. Eniten joukkueita tuli Ruotsista ja Norjasta. Ne myös menestyivät viesteissä parhaiten. Monet Lukkari-Jukolaan osallistuneet ulkomaalaiset suunnistajat edustivat suomalaisia seuroja. Yksi heistä oli 22-vuotias Aston Key, joka on matkustanut Jukolaan kotimaastaan Australiasta asti. Key suunnisti joukkueensa Turun Suunnistajien avausosuudella ja onnistui siinä mainiosti tuoden joukkueensa vaihtoon sijalla 25.

Aston Key on edustanut Australiaa MM-tasolla ja saavuttanut mm. nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2019, jolloin hän tuli Eurooppaan harjoittelemaan ja kilpailemaan. Koska Astonin vanhemmat tunsivat Janne Salmen ja Vroni König-Salmen oli helppo valinta päätyä edustamaan Turun Suunnistajia. Aston kertoo olevansa 100 prosenttisen tyytyväinen, että päätyi juuri Turun Suunnistajiin. Seuran nuorten miesten porukka on ystävystynyt ja muodostaa hyvän joukkueen. Ensimmäisen Jukolansa Key juoksi 2019 Kangasalla. Koronapandemia ja loukkaantumiset sotkivat vuodet 2020 – 2021, mutta harjoittelu pääsi taas vauhtiin 2022 vuoden alussa.

Omaan osuuttaan Lukkari-Jukolassa Aston Key kuvasi ehjäksi. Suorituksessa ei sattunut isoja virheitä ja se oli riittävän hyvä, että joukkue pysyi mukana kärkiryhmässä. Hyvä avausosuus mahdollisti osaltaan sen, että Turun Suunnistajien nuori joukkue sijoittui lopulta viestissä 20. sijalle.