Stora Tuna OK tuuletti kolmatta peräkkäistä Jukola-voittoaan

Stora Tuna OK:n Olle Kalered, Anton Sjökvist, Henrik Johannesson sekä veljekset Jesper, Joakim, Emil ja Viktor Svensk suunnistivat Mynämäessä kolmannen peräkkäisen Jukola-voiton. Saavutus on historiallinen, sillä samaan ovat aikaisemmin pystyneet vain Tampereen Pyrintö 1961–1963 ja Kalevan Rasti 2012–2014.

Varhain sunnuntaiaamuna Stora Tunan voittoa tuulettivat samat seitsemän miestä kuin Kangasalla ja Rovaniemellä.

– Tiesimme olevamme paperilla vahvin joukkue, mutta ikinä ei voi olla varma voitosta, kun edessä on pitkä yö, Kalered totesi.

Joukkue eteni Lukkari-Jukolassa vauhdikkaasti ja taitavasti, sillä sijoitus oli huonoimmillaan kymmenes ja suurimmillaan ero kärkeen reilun minuutin. Viktor ennätti maaliin yli kolme minuuttia ennen OK Ravinenin Gustav Bergmania.

– Kärjessä ankkuriosuudelle – se on unelma, joka onneksi toteutui, kun suunnistin hallitun varmasti, Svensk totesi helpottuneena kisan jälkeen.

Viestin paras suomalainen seura oli Kalevan Rasti, joka sijoittui viidenneksi. Stora Tunalle joukkue taipui yhdeksän ja puoli minuuttia.

– Tämä tuntuu melkeinpä voitolta, sillä miehemme kahdelta pisimmältä osuudelta joutuivat jäämään viime hetkellä pois kokoonpanosta, totesi avauksen suunnistanut Jere Pajunen.

Kymmenen parhaan joukkoon ylsivät suomalaisseuroista myös Koovee (6:s) ja Turun Metsänkävijät (8:s). Suosikeista Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö hylättiin väärän leiman takia.