Yö videotaulun äärellä

Lotta ja Pia Jukolassa

Kuvateksti: Lotta Sandroosin ja Pia Isolähteenmäen mielestä kisojen seuraaminen on Jukolan paras hetki.

Jukolan yöstä löytyy aina iso joukko katsojia, jotka leiriytyvät videotaulun äärelle seuraamaan kisaa. Aamuyöllä kello neljän aikaan myös kaverukset Lotta Sandroos ja Pia Isolähteenmäki ovat pirteinä ja innoissaan seuraamassa viestiä makuupusseihin kääriytyneinä.
– Tätä on odotettu! Tämä on Jukolan paras hetki, Pia ja Lotta sanovat yhteen ääneen.

Oman suunnistussuorituksen jälkeen on hienoa päästä seuraamaan muiden suorituksia. Naiset seuraavat tietysti kärkijoukkueiden etenemistä, mutta sen lisäksi seurannassa on useita harrastejoukkueita. Erityismaininnan saavat Pyrinnön tytöt, jossa Sandroos suunnisti Jukolan avausosuuden ja Uroskarhut-joukkue, jossa on viestiä vievät Rastikarhuista tutut miehet. Rastikarhut on Sandroosin ja Isolähteenmäen yhteinen nuoruuden seura, vaikka nyt he tunnustavatkin Helsingin Suunnistajien ja Tampereen Pyrinnön värejä. Ulkomaalaisista seuroista kiinnostaa eniten OK Linnen joukkue, josta löytyy myös tuttuja suunnistajia.
– Screeniltä näkee lähinnä kärjen etenemisen, mutta kuvissa vilahtelee myös tuttuja harrastejoukkueita. Harrastejoukkueiden kisan etenemisen seurannassa hyvä apuväline on Jukola sovellus, Pia ja Lotta kiittävät.

Samalla sovellus kilkahtaa ja on aika tarkistaa miten viesti etenee. Yötä on vielä jäljellä ja screenin äärellä viihdytään ainakin siihen asti, että viestin voittaja saadaan selville.