Venäläiset ja valkovenäläiset joukkueet pois Jukolan viestistä

Toinen ilmoittautumisporras

Suomen Suunnistusliiton hallitus on päättänyt, että venäläisten ja valkovenäläisten joukkueiden osallistuminen kielletään vuoden 2022 Jukolassa ja Nuorten Jukolassa. Jukolan viesti on maailman suurin viestisuunnistuskilpailu ja vaikka Jukola ei ole kansainvälisen suunnistusliitto IOF:n alainen tapahtuma, noudatetaan Jukolassa samoja periaatteita kuin IOF:n tapahtumissa.

Tulevan kesän Lukkari-Jukolan kilpailunjohtaja Petri Paukkunen ottaa päätöksen huojentuneena vastaan. -SSL:n linjaus tukea ukrainalaisia hädässään sulkemalla venäläiset ja valko-venäläiset joukkueet Jukolan viestistä on tietenkin se mitä mekin järjestäjinä halusimme. Lukkari-Jukolaan on aikaa enää kolmisen kuukautta ja järjestelyissä on edessä erittäin kiireiset ajat. -Meillä on kisajärjestäjänä vastuu järjestää Jukola mahdollisimman hyvin ja siihen me nyt keskitymme seuraavien kuukausien ajan, jatkaa Paukkunen.

Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki toteaa, että päätös oli ainoa mahdollinen mutta hän toivoo kuitenkin suunnistuskansalta malttia. -Lukuisissa suomalaisissa seuroissa on venäläisiä suunnistajia. Joku asuu pysyvästi Suomessa, joku oleskelee väliaikaisesti, joku on kaksoiskansalainen ja niin edelleen. Ei näitä henkilöitä ryhdytä sulkemaan pois millään kriteereillä. Kannattaa muistaa, että Suomessa asuu kymmeniä tuhansia venäläisiä, jotka ovat osa meidän yhteiskuntaa.

Tulevan kesän Lukkari-Jukola kilpaillaan Mynämäessä 18.-19.6. Liedon Parman ja Mynämäen Suunnistajat -52 isännöimään tapahtumaan odotetaan noin 20 000 suunnistajaa.