Borgå Jukola 2023 har ordning och reda på avfallet!

Porvoo Borgå Jukola 2023, Revanssi och Rosk’n Roll har i dag signerat ett samarbetsavtal gällande planering, avfallskärl samt transport under evenemangsveckoslutet.

Att sköta om miljön är en hjärtesak för alla orienterare. Porvoo Borgå Jukola 2023 satsar på en miljövänlig verksamhet och en speciellt viktig del av detta är en möjligast effektiv sortering, insamling och återvinning av avfallet.

Under evenemangveckoslutet förväntas till och med 50 000 människor besöka tävlingscentralen, så det behövs effektiva kumpaner för att ha ordning och reda på avfallet. ”Vi är mycket glada att vi som kumpaner har hittar de pålitliga lokala operatörerna Revanssi och Rosk’n Rolli, så nu vet jag att denna viktiga helhet sköts exemplariskt under jukolaveckoslutet” säger tävlingsledaren Kalevi Ilonen.

’’Att arrangera avfallsservicen för ett stort evenemang eller en stor organisation är i grunden en likadan process. Att minska uppkomsten av avfall är i deltagarnas händer, men med goda sorteringsanvisningar och välplacerade avfallskärl förhindrar man nedskräpning av miljön samt försäkrar man sig om återvinning av värdefullt material. Vi går med stor iver in för samarbetet för evenemanget i våra hemknutar’’ berättar Revanssis verkställande direktör Matti Sinisalo

”En ansvarsfull avfallsservice är en viktig del när man organiserar evenemang idag. Vi är gärna med i samarbetet och främjar en hållbar, miljövänlig verksamhet på vårt område” säger Rosk’n Rolls verkställande direktör Vesa Heikkonen.