Ebbovenlorna lyckliga i mål

– Det känns riktigt bra, faktiskt, säger Ebbovenlornas ankarlöpare Marianne Nordström, strax efter att hon stämplat i mål.

Ebbos eget lag bildades i maj i fjol under Jukolakavlens infotillfälle för byborna. Med noll orienteringserfarenhet men en viss fallenhet för att anta utmaningar har kvartetten Petra Bärlund-Hämäläinen, Johanna Koskivaara, Minna Hanska och Marianne Nordström med stort stöd från arrangörsföreningen OK Trian utvecklats till ett sammansvetsat idrottslag.

När Nordström ansluter sig till sina lagkamrater blir det kramar till höger och vänster. Idrottsglädje när det är som bäst.

– Det har varit skoj! Visst har vi stigit ut från vår bekvämlighetszon. Vi är 40-plussare, eller som jag, närmare 50. Men vi har fått fin hjälp av Trian. Utan Terese (Hagman) skulle det här inte ha blivit till någonting, säger Nordström och tackar lagets coach och tränare.

Placeringen i mål är, preliminärt, 1341. För ankarlöparen innebar det att orienterarna som löpt före henne trampat upp tydliga stigar.

– Fast nog måste man ju vara koncentrerad i alla fall. Och jag är i mål, det var det jag ville.

Frågan är om Ebbovenlornas orienteringsstig fortsätter i Lakia-Jukola i Kauhava om ett år?

Lagmedlemmarna säger i alla fall inte entydigt nej. Siktet ställt på den österbottniska slätten?

 

Text och bild: Mikael Grönroos