Överraskningar att vänta i terrängen?

Överraskningar kan nog komma emot det här veckoslutet, säger Pekka Vuorinen. Han är banläggare tillsammans med Stefan Karlsson. Att man räknar med att allt ska klaffa är i alla fall kontentan av Pekka Vuorinens och Stefan Karlssons genomgång av banorna på Venla och Jukola under fredagens presskonferens inför tävlingarna.

– Vi började med att ansöka redan 2017, säger Stefan Karlsson som själv har orienterat sedan han var fyra år. Hans far har också varit banläggare, bland annat i Jukola 1995.
– Vi har varit ute och bekantat oss med terrängen under hela den här tiden sedan 2017, säger Stefan Karlsson. Det kom några avbrott på grund av pandemin, men annars har det varit intensivt jobb under alla de här åren. Man måste satsa på det här, det händer en gång i livet att man får vara banläggare för Jukola och Venla.
– Betyder det här, att du känner varenda tall i terrängen?
– Ja jag behöver åtminstone inte längre karta för att hitta omkring i den här skogen, säger han.
– Det är väl egentligen litet synd att du inte får löpa själv?
– Kanske, men det är så mycket annat fint med det här.

Tekst och bild:
Michael ”Micke” Godtfredsen

Bildtext: Banläggare Pekka Vuorinen till vänster varnar för överraskningar. Kollegan Stefan Karlsson påminner om att det händer en gång i livet att man får vara banläggare på Jukola och att det därför gäller att planera noggrant.