Skogskyrkan bjuder på en möjlighet att stanna upp

Nattvardsmässan i skogskyrkan under Jukolaveckoslutet är en lång tradition.Mässan är tvåspråkig och en viktig del av evenemanget, säger Henna Liljeström som ansvarar för skogskyrkan.

– Skogen och naturen är för många deras “kyrka”, och de upplever det som vackert och underbart att få samlas i Guds skapelse. Skogskyrkan och mässan spelar också en viktig roll före och efter tävlingen. Många har möjlighet att stilla sig, be om beskydd eller tacka. Eller bara ta det lugnt en stund i våra hängmattor.

Församlingarna i Borgå arrangerar skogskyrkan tillsammans med en mängd frivilliga. Teamet i skogskyrkan är också inkopplade i Jukolas krisberedskap och redo att hjälpa till vid eventuella kriser.

Mässans predikan sker som en dialogpredikan med Bo-Göran Åstrand, biskop i Borgå stift och Teemu Laajasalo, biskop i Helsingfors stift.

– Skogsmiljön i sig är vacker och gripande. I skogskyrkan är vi verkligen omgivna av naturen och därför är temat för mässan skapelsen. En mängd frivilliga personer är med och förverkligar mässan och medverkar som nattvardsassistenter, sjunger i kör eller musicerar, säger församlingspastor Maiju Halmela från Porvoon suomalainen seurakunta.

– Att delta i mässan är ett bra sätt att uppleva stämningen och gemenskapen under Jukola. Det ger oss också en möjlighet att tillsammans stilla oss i skapelsens vackra omgivning, be och tacka, sjunga och glädjas.

Skogskyrkans mässa firas i tävlingscentralen, nära Ebbo daghem, på lördagen klockan 21. Deltagare, funktionärer, publik och alla Borgåbor är välkomna att delta.

Skogskyrkan strömmas på Youtube: https://youtu.be/0k-4XAzV5UM

Mer info om skogskyrkan hittar du här: https://www.domkyrkan.fi/nyheter/-/news/121444201

Bildtext: I skogskyrkan firar man nattvard mitt i Guds skapelse.

Text: Borgåförsamlingarna / Mikael Grönroos
Bild: Skogskyrkan, foto Karin Lindroos