Arrangörerna för Borgå Jukola var aktivt med som talkoarbetare under Lukkari-Jukola

Vid Porvoo Borgå Jukolas stand var det liv och rörelse hela tävlingsveckoslutet. Nästa års arrangörer fick svara på frågor om terrängen, inkvartering samt trafik- och parkeringsarrangemangen. De östnyländska trupperna leddes av tävlingsledare Kalevi Ilonen.

 

En av Jukolakavlens finaste berättelser är hur det man lärt sig under arrangemangen flyttas vidare till nästa arrangör. Därutöver återanvänds en stor mängd utrustning som förflyttas till nästa arrangör. Därför deltog en stor mängd av Borgå Jukolas tävlingsorganisation i årets arrangemang i praktiska uppgifter men också genom att följa med vad som hände. Målsättningen är en omfattande insamling av data och samtidigt en överföring av bästa praxis och till och med förbättring ingör nästa Jukola.

Byggande av Jukola tävlingscentralen och dess infra är i sig själv ett stort delområde. I Borgå Jukola är det Jari Pullinen som ansvarar för detta. Han deltog med sina trupper både i slutskedet av byggandet och i rivandet av årets Jukola. Detta är ett stor uppgift som kräver systematiskt förverkligande. Jari Pullinen konstaterade att utrustningen förlyttas via ett mellanlager till Ebbo. I nästa års Jukola återanvänds en stor mängd skyltar, staket och kartställningar. Som en liten men slutligen ganska betydande exempel på återanvändningen är tält- och vindskyddskäpparna som det finns en massor av.