Ebbo Venlorna fick sina löpskjortor: Tammefasingen – nu är det på riktigt!

Noname har gjort skjortorna som bärs av Miranda Hanska, Marianne Nordström, Johanna Koskivaara, Petra Bärlund-Hämäläinen och Terese Hagman.

 

Ebbovenlorna fick en tidig julklapp då laget fick sina löpskjortor. Initiativet till skjortan kom från Ok Trian och nu kan damerna visa upp sig i sina snofsiga skjortor. Nämnas bör att laget anmäls till Venlastafetten tidigt i december. Nu är det på riktigt!

Undertecknad träffade fyrväpplingen samt lagets mentor och tränare i Ebbo för en pratstund. Det glada och uppenbarligen motiverade gänget svarade snällt på frågor som inte nödvändigtvis alltid tangerade orientering.

Löpordningen i tävlingen är en viktig grej och den börjar forma sig;  Johanna har paxat den kortaste sträckan, Petra startar medan Marianne som uppenbarligen är den “skyldiga” till projektet belönas med den längsta sträckan. Den sannolika ordningen blir då Petra Bärlund-Hämäläinen, Miranda Hanska, Johanna Koskivaara och Marianne Nordström. Nea Nordström fungerar som reserv. Tränare är Terese Hagman.

 

Frågor & svar

Vad är svårast med orientering?

Petra: “Ålderssynen gör kartläsningen utmanande. Dessutom brukar jag haka upp mig på detaljer. Avståndsbedömning var svårt i början. Och det där med att lita på sig själv; men jag har blivit bättre på det.”

 

Hur ser din vinterträning ut?

Miranda: “Jag kör ett träningsprogram online, pilates fyra gånger i veckan. Och så är vi hela laget på jumpa i Epoon koulu varje vecka.”

 

Vad önskar du dig av julgubben?

Johanna: “Löpskor och tights som är snabba och hittar rätt.”

 

Vad lyssnar du på då du tränar?

Marianne:” Det mesta i musikväg. Nu mycket melankolisk musik, kanske beror det på årstiden. På landsvägen skall det vara bra pace, men ibland blir det ljudböcker.”

 

Vad betyder självständighetsdagen för dig?

Terese: “ Självständighetsdagen betyder tacksamhet till alla dem som gjort att vi idag kan leva i ett tryggt samhälle. Jag firar dagen med en god middag.”

 

Projektet är just halvvägs och det blir bara bättre. Lycka till!

Micki Kulju