Elina Gustafsson och Anna-Liisa Bergström debuterar i Jukolanatten

Elina Gustafsson är tidigare boxare och Europamästare i boxning. När OP-Pohjola Försäkring utmanande Gustafsson att delta i deras lag i Jukolakavlen antog hon utmaningen tillsammans med sin partner Anna-Liisa “Ansku” Bergström.

Elina Gustafsson berättar att hon före skolåldern höll på med orientering en tid, men eftersom hon aldrig vann några pris i orienteringstävlingar, fastän hon tyckte hon sprang snabbast, slutade hon med den hobbyn. Hon och Ansku har förberett sin inför Jukola genom att motionsorientera en gång.

Gustafsson säger att det känns spännande att delta i Jukolakavlen.

– Jag tycker det är himla roligt att igen prova på något nytt och vara med här, men Anna-Liisa är lite nervös, konstaterar Gustafsson och fortsätter med att medge att kompassanvändningen har sina utmaningar för dem båda.

– Men vi har ett bra lag och jag antar att lagledaren visar oss hur vi ska ta ut riktningen och springa åt rätt håll, säger Gustafsson med ett skratt.

Vi återkommer till Elinas och Anna-Liisas prestation efter Jukolanatten. Vi önskar dem lycka till och snabba sträcktider!

Text: Pipsa Lainas, Bild: Elina Gustafsson