Infon har svar på allt

Tävlingsinfon är den plats där man får svar på alla frågor som kan dyka upp under Jukolakavlen. Om de inte kan svara genast, tar de reda på informationen.

Det har krävts mycket förhandsplanering för att allt ska löpa smidigt.

– Vi började ta fram verksamhetsplanen för över ett år sedan. Många av oss deltog också som talkoarbetare på Lukkari Jukola i Virmo i fjol. Sedan användes vintern till planering, berättar Rita Wickholm.

I maj var det bland annat talko för att sätta kartorna i påsar och ju närmare Jukola-veckoslutet har kommit, desto intensivare har takten blivit.

– Vi har bland annat i uppgift att packa kartorna, returkartorna och lagmaterialet i påsar och likaså sätta förhandsbeställda lånade emit-kort i påsar.

På Jukola-veckoslutet är det cirka 50 personer som jobbar i infotältet, för det finns mycket att göra också på själva tävlingsdagarna. Lagmaterialet delas ut i infon, och där säljs också exempelvis träningskartor, parkeringsbiljetter, bastubiljetter och säkerhetsnålar.

– Allt hittegods kommer också till oss. Likaså tar vi emot ändringar i löpordningen och för dem till resultattjänsten. Om det är något oklart med till exempel betalningen för tältplats, så utreds det i infon.

– Den allmänna infon har också en telefon dit vem som helst kan ringa och vi svarar. Det är alltid turchefen som har telefonen.

Utöver Rita Wickholm är Ulrica Holmgren ansvarsperson för infon. Därtill finns det sex turchefer som är på jobb växelvis tillsammans med en av ansvarspersonerna.

Foto: Rita Wickholm är den ena av infons två ansvarspersoner.

Text och bilder: Riitta Ketola