Terrängen fick beröm – 382 tävlande orienterade i För-Jukola i Virvik

Finlands Olympiska kommitténs tidigare verkställande direktör  Mikko Salonen (andra till höger) gick igenom tävlingen efter målgång.

 

– Krävande och fin terräng. En riktig pärla.

Med dessa ord beskrev en del orienterare terrängen i ”För-Jukola”, den nationella orienteringstävlingen som ordnades i Virvik, Borgå.

382 orienterare deltog i tävlingen i medeldistans som gick av stapeln 17.9. Flera av deltagarna ämnar delta i Borgå Jukola 2023 och detta var ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med terrängen som ligger intill området där Jukola arrangeras nästa år.

Virvik Golfklubb fungerade som tävlingscentral för den individuella tävlingen på dagen och finalen i Viestiliiga på kvällen. Det var möjligt att delta i någondera tävlingen.

Fredagens regn förvandlades till solsken på lördagen och det gick utmärkt att vistas på gräsplanerna och umgås med bekanta orienterare från när

och fjärran.

Det torra föret gladde även tävlarna, då inga allvarliga incidenter inträffade.

– Vi är säkert de enda som hoppas att vi får vara sysslolösa, berättade personalen vid första hjälp-tältet.

Personalen vid första hjälp-tältet var en del av de många frivilliga som deltog i lördagens arrangemang. Några hade redan anmält sig som talkoarbetare till Jukola 2023 medan andra upplevde en orienteringstävling för första gången.

Du hittar tävlingens resultat på denna länk:

https://online-live.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_esijukola_km/